‘Kerstman’ Bernal, gebroeders Izagirre, Wout van Aert
foto: Cor Vos
zondag 27 december 2020 om 13:00

‘Kerstman’ Bernal, gebroeders Izagirre, Wout van Aert

Wielerflits Kort In de rubriek WielerFlits Kort bundelt WielerFlits al het nieuws dat de site nog niet gehaald heeft. Vandaag over rasartiesten Pello Bilbao, Ion én Gorka Izagirre en Egan Bernal, die in zijn geboortestad Zipaquirá cadeaus uitdeelt.

‘Kerstman’ Egan Bernal deelt presentjes uit

We kennen Egan Bernal als een succesvolle wielrenner, maar de Colombiaan was tijdens de kerstdagen een gelegenheidskerstman in zijn geboortestad Zipaquirá. De renner van INEOS Grenadiers deelde namelijk heel wat cadeautjes uit aan kinderen woonachtig in de mijnstad.

“Ik was terug in de buurt waar ik ben opgegroeid”, zo schrijft de Tourwinnaar van 2019 op Twitter. “Het is geweldig om de kinderen te zien op het moment dat ze hun cadeautjes krijgen. Ik hou heel veel van je, Zipaquirá en Colombia!”


Gebroeders Izagirre stelen de show op het podium

De Baskische wielrenners Ion Izagirre, zijn broer Gorka en Pello Bilbao lieten zich deze kerst van hun muzikale kant zien. De drie coureurs waren samen met ex-renner Joseba Beloki te gast in een Baskisch televisieprogramma en lieten zich helemaal gaan op het podium.

Vooral Ion (in het lichtblauwe overhemd) had het overduidelijk naar zijn zin. Bilbao (uiterst rechts) was wat minder soepel in de heupen.


Wout van Aert krijgt ‘Strade Bianche-standbeeld’

Wout van Aert heeft van zijn ploeg Jumbo-Visma en de afscheidnemende fietsenleverancier Bianchi een mooi aandenken gekregen. De Belg won dit jaar met verve Strade Bianche en dus staat er vanaf nu een standbeeld in zijn tuin met zijn pose na zijn zege in de onverharde Toscaanse klassieker.

“Het is de vereeuwiging van een moment waar we met veel trots op terugkijken. Het bleek een startpunt van onze laatste reeks successen op Bianchi-fietsen”, schrijft Jumbo-Visma op zijn website. “Dit is een afscheidscadeau van het team en alle renners aan onze uittredende partner.”

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.