Klimtalent Luis Villalobos kiest voor EF Education First-Drapac
foto: Sirotti
woensdag 5 september 2018 om 16:23

Klimtalent Luis Villalobos kiest voor EF Education First-Drapac

Luis Villalobos zal de komende drie seizoenen koersen voor EF Education First-Drapac. Dit laat de ploeg weten aan Velonews. De 20-jarige Mexicaan – die te boek staat als een beloftevolle klimmer – komt over van het continentale Aevolo.

In gesprek met Velonews zegt Villalobos dat hij een aanbieding heeft gehad van de Nederlandse WorldTour-ploeg LottoNL-Jumbo, maar dat hij kiest voor het team van manager Jonathan Vaughters. “Het aanbod van EF Education First-Drapac spreekt me aan. Het is een betere stap voor de lange termijn en mijn ontwikkeling”, aldus Villalobos.

LottoNL-Jumbo laat aan WielerFlits echter weten dat de ploeg hem de laatste tijd wel heeft gevolgd, maar nooit een concrete aanbieding heeft gedaan.

Overigens zal de Mexicaan de eerste maanden van 2019 nog voor zijn huidige ploeg Aevolo rijden, om in de tweede helft van het seizoen aan te sluiten bij zijn nieuwe werkgever. EF Education First-Drapac zal wél vanaf januari zijn salaris betalen.

“Luis zal zich aanvankelijk blijven ontwikkelen bij Aevolo. Hij zal in de tweede seizoenshelft de stap maken naar de WorldTour, mits alles goed gaat”, zo laat de ploeg weten aan VeloNews.

Doorbraak in Tour of Utah
De 20-jarige coureur wist dit jaar indruk te maken in de Tour of Utah. Hij eindigde uiteindelijk als achtste in het eindklassement, waardoor hij ook de jongerentrui veroverde. Een week later finishte hij bovendien als dertiende in de Colorado Classic.

RIDE Magazine
16 Reacties
Sorteer op:
5 september 2018 16:29
Blijkbaar is TLJ dus nog niet klaar met shoppen... jammer zou een mooie aanwinst zijn geweest voor de ploeg. Ik kan me voorstellen dat hij denkt bij EF meer kans te krijgen om voor zichzelf te mogen rijden.
5 september 2018 16:30
Tsja, toch mazzel die Vaughters dat ie dit soort talenten aan kan trekken door een rijke sponsor.
5 september 2018 16:33
Als hij maar 3 koersen doet, is hij toch snel genoeg weer beschikbaar? :0)
5 september 2018 16:34
Wat een domme keuze van Vollalobos. EF Education First is een ploeg waar 'talent goes to die'. Het aantal talenten wat zich daar goed hebben door ontwikkeld in de afgelopen tien jaar is zo'n beetje op één hand te tellen. Zeker de laatste jaren lijken wielrenners alleen maar minder te worden wanneer ze daar gaan rijden.
  5 september 2018 16:43
  Vind nog steeds dat dat altijd overdreven wordt, ze proberen het ook gewoon heel vaak met tweederangs talenten. Het is nou niet zo dat ze buiten Moser ooit een toptalent van de lichting hebben gehad. En verder zijn D. Martinez, Bettiol, Formolo, Bevin, Woods, Skujins, van Baarle, Dennis, Mohoric, Haas enzo uiteindelijk allemaal prima coureurs geworden, dus misschien leggen ze daar wel een hele goede basis. ;)
5 september 2018 16:56
Leuk geprobeerd om waarschijnlijk voor een minimumloontje een talent binnen te hengelen. Maar dikke kans dat het maar beter is dat ie uiteindelijk naar EF gaat. Want wat weet men nou eigenlijk van deze jongen? Er is ongetwijfeld huiswerk gedaan maar als ik het internet zo afstruin kan het een kleine Bernal, een kleine Betancour of een kleine [insert matige renner] zijn...
  5 september 2018 17:38
  Volgens mij is het helemaal geen kleine jongen. Ik vond hem eerder ogen als een tijdrijdende klimmer (Thomas), dan als een pocketklimmer (Bernal).
  5 september 2018 18:05
  Bernal is geen pocketklimmer. Dat onderscheidt hem juist van de andere Colombianen.

  Dat Villalobos naar Vaughters gaat lijkt me niet slim, veel praatjes maar weinig resultaat. Hij zal wel een mooi Amerikaans programma kunnen rijden.
  5 september 2018 18:11
  Haal je het pocket eraf, blijft mijn punt verder hetzelfde..
  5 september 2018 22:35
  Met "kleine" bedoelde ik meer "mindere" of "slechtere" oid..
  6 september 2018 07:50
  Dan zou ik dat voortaan letterlijk zo schrijven, West. Beetje rare associatie
5 september 2018 17:28
Lijkt me een goede aanwinst. Is pas 20 en weet zich al twee jaar uitstekend te mengen in het Amerikaanse circuit. De deal met Aevolo duidt er bovendien op dat ze een plan hebben met deze jongen.
5 september 2018 17:58
Een titel zoals in de URL had nu best gemogen, qua klikbeet-gehalte.
5 september 2018 19:37
Natuurlijk wel logisch om voor EF te kiezen in plaats van Jumbo. Bij EF heb je veel meer Spaanstalige renners (Uran, Moreno, Martinez en Cardona)
5 september 2018 22:59
Zo, die Vaughters gaat zoetjes slapen vannacht.
6 september 2018 09:15
Mits alles goed gaat, oftewel de titel had tussen aanhalingstekens gemoeten

Evenepoel wint Tour de France 2025 is geen feit maar gebeurd wel ....... mits alles goed gaat

Om te reageren moet je ingelogd zijn.