Klimtalent Toon Clynhens tekent profcontract bij Sport Vlaanderen-Baloise
Clynhens volgt Hočevar in de Vredeskoers - foto: Cor Vos
dinsdag 13 september 2022 om 14:21

Klimtalent Toon Clynhens tekent profcontract bij Sport Vlaanderen-Baloise

Toon Clynhens zal volgend jaar zijn profdebuut maken voor Sport Vlaanderen-Baloise. De 21-jarige renner staat momenteel nog onder contract bij Team Elevate p/b Home Solution Soenens en is op dit moment als stagiair verbonden aan de Franse formatie Arkéa-Samsic.

Clynhens tekent als neoprof een contract voor de komende twee seizoenen. De jonge coureur, die ook nog studies volgt tot industrieel ingenieur, wist zich de voorbije jaren te onderscheiden in de zwaardere klimkoersen. Zo werd hij dit jaar nog zesde in de Course de la Paix Grand Prix Jeseníky, de nieuwe naam voor de Vredeskoers U23, en maakte hij zijn opwachting in de Giro voor beloften.

Vredeskoers 
In 2021 stond hij zelfs op het eindpodium van de Vredeskoers, samen met eindwinnaar Filippo Zana (die volgend jaar zal uitkomen voor WorldTour-formatie BikeExchange-Jayco) en Kristjan Hočevar. Ook werd hij dat jaar zevende in de U23-versie van de Ronde van Lombardije.

Momenteel is Clynhens dus stagiair bij Arkéa Samsic. In mei van dit jaar trok hij met de Franse ploeg al mee op stage op Corsica. De beloftevolle klimmer reed afgelopen zondag namens Arkéa-Samsic nog de GP de Fourmies, maar hij zal volgend jaar dus uitkomen voor Sport Vlaanderen-Baloise.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.