Koppenbergcross noodgedwongen aangepast door Croky Cup-wedstrijd
foto: Cor Vos
vrijdag 20 oktober 2023 om 17:51

Koppenbergcross noodgedwongen aangepast door Croky Cup-wedstrijd

Wie goed kijkt naar het programma van de Koppenbergcross, op woensdag 1 november, ziet dat het programma helemaal overhoop is gehaald. Er zijn een aantal bijzondere starttijden: de vrouwen starten al om 11.50 uur en de mannen om 14.00 uur. De reden? Een bekerwedstrijd in de 1/16e finale van de Croky Cup.

Door de tv-uitzending van Sporza van de voetbalwedstrijd tussen Lierse en Royal Antwerp op woensdagmiddag (vanaf 15.25 uur) heeft de Koppenbergcross haar programma moeten omgooien. De belangrijkste crosswedstrijden, die van de vrouwen en de mannen, zijn naar voren verplaatst om ook live uitgezonden te kunnen worden door de Vlaamse publieke omroep.

“De VRT wilde voor beide evenementen, de voetbalmatch en de Koppenbergcross, zo veel mogelijk mensen voor de tv houden, dus hebben ze gekozen om het zo in te delen. Sportkijkers zijn vaak dezelfde mensen en volgens de VRT is dit de beste indeling”, zegt Erwin Vervecken, coördinator veldrijden bij X2O Badkamers Trofee-organisator Golazo, tegen WielerFlits.

‘Het zal op die dag wel meevallen’
“We hebben deze aanpassing ongeveer een dikke maand geleden gecommuniceerd naar de renners. Zij hebben dus voldoende tijd om het te bekijken”, geeft Vervecken aan. “Praktisch is dit een aanpassing, al valt het ook wel mee. De beloften worden naar achteren geschoven en de dames helemaal naar voren.”

De oud-crosser begrijpt dat het aangepaste programma er gek uitziet. “Ik snap dat dit afwijkt van de traditie en wat aanpassing zal vergen, maar aan de andere kant zal het op die dag wel meevallen. De renners zullen alleen hun dagindeling moeten aanpassen, wanneer ze eten en wanneer ze kunnen opwarmen. Wij kunnen ze verzekeren dat er voldoende tijd zal zijn.”

Programma X2O Trofee Oudenaarde, Koppenbergcross (woensdag 1 november)
10.40 uur – Junioren mannen, U19
11.50 uur – Elite vrouwen (live op VRT1)
14.00 uur – Elite mannen (live op VRT1)
15.20 uur – Beloften mannen, U23

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.