Yves Lampaert: “Zege geeft extra boost voor Ronde van Vlaanderen”
foto: Sirotti
woensdag 28 maart 2018 om 20:11

Yves Lampaert: “Zege geeft extra boost voor Ronde van Vlaanderen”

Yves Lampaert had de primeur om als eerste renner Dwars door Vlaanderen twee keer op rij te winnen. De Belg van Quick-Step Floors was de sterkste van een kopgroep van vijf en tankte daarmee vertrouwen voor de Ronde van Vlaanderen, die zondag op het programma staat.

“We wisten dat de weersomstandigheden de koers konden beïnvloeden, dus we hadden twee plannen: gaan voor een sprint met Elia (Viviani, red.) of het de anderen extra moeilijk maken als hij er niet bij was in de finale. Toen Viviani achteropraakte, besloten we met Niki (Terpstra) en Styby hard te rijden en te kijken wat er gebeurde. De regen en de kou eisten hun tol en veel renners zaten op hun limiet”, blikte Lampaert terug na afloop van de koers.

Toen Vanmarcke aanviel, zei Terpstra tegen zijn Belgische ploeggenoot dat hij moest gaan. “Dus ik sprong mee en sloot aan bij de kopgroep. We werkten samen en reden volgas om er zeker van te zijn dat we met een mooie voorsprong de finale konden rijden. Toen Pedersen demarreerde, reageerde ik en gaf ik alles – in de wetenschap dat mijn medevluchters sneller waren.”

Vertrouwen
“Ik ben erg blij met deze overwinning, in zo’n sterk bezette koers, dichtbij huis. Het voelt geweldig dat we onze winnende reeks in België hebben kunnen voortzetten. Dit geeft ons extra vertrouwen voor de Ronde zondag”, aldus Lampaert, die de tiende renner van Quick-Step Floors met een zege op zak dit seizoen.

RIDE Magazine
20 Reacties
Sorteer op:
28 maart 2018 20:43
Lampie ook de Ronde, stel je dat eens voor
28 maart 2018 20:44
Wat een topper! QS sterkste klassieker team en waar het vroeger daarom juist vaak fout ging heb ik het idee dat ze het nu wel voor elkaar hebben. Knap!
28 maart 2018 20:50
Moet er nog even aan wennen Lampaert als favoriet te zien voor de ronde. maar met het team achter zich kan het.
Bij Quick-step wordt het zondag: wie niet weg is is gezien...
28 maart 2018 20:50
Styby-RvV + Lampaert-PR
28 maart 2018 20:59
Ik zou nu niet graag in de schoenen van van Avermaet of Benoot staan, wat is die ploeg vreselijk sterk in de breedte zeg.... En wat zal een Vandenbergh balen zeg, die had zo ook z’n kansen gehad en is bij Ag2r ook maar bladvulling
28 maart 2018 21:02
zonder die hard kopman maken ze de koers hard met 3 man en de rest sprint overal mee/van weg.. en dat maakt ze lastig om te verslaan.
28 maart 2018 21:05
Hmm Stybar hoeft het voor mij niet te worden... Waar iedereen hier van Van Avermaet altijd een sleper maakt, vind ik Zdenek stilaan 1 van de grotere profiteurs van het peloton. Vaak wel schermend met het ploegbelang (wat mag), maar wanneer heeft die nog eens écht de koers gemaakt? Dan kan ik wel leukere winnaars bedenken.
28 maart 2018 21:29
@Domestique Denk ook niet dat Stybar nog vaak de kopman is, zie hem toch meer als superdeluxe knecht die die in de koers gaten dicht rijdt of irritant achter achtervolgers gaat hangen. Voor de RvV zullen eerder Terpstra en Gilbert de aangewezen kopmannen zijn.
28 maart 2018 22:38
Stybar wegcijferen als superdeluxe knecht vind ik ver gaan, vandaag wederom in de aanval voor eigen kansen en laatste 4 voorjaarskoersen top 10. Tot dusverre hebben Terpstra en Lampaert het 'geluk' gehad. Die ploeg heeft 4 mannen in vorm die elke klassieker in potentie kunnen winnen, maar gok voor zondag toch op Terpstra en Gilbert
28 maart 2018 23:14
Stybar ís geen superdeluxe knecht binnen de ploeg, maar in de koers vervult hij die rol wel vaak omdat de koers zo verloopt... Ik denk dat hij zondag bij de start net zoveel kopman is als Gilbert/Terpstra/Lampaert.

En inderdaad, vandaag een aanvallende Stybar gezien. Vind hem dus zeker geen profiteur.
Hij gaat zijn monument ook nog wel pakken als hij bij QS blijft.
28 maart 2018 23:38
Stybar staat echt wel lager in de pikorde dan Gilbert en Terpstra.

Hij werkt altijd in het ploegbelang en wint niet al te vaak. Rete sterk is hij dan weer wel!
29 maart 2018 07:17
Terpstra zou in principe de enige kopman moeten zijn. Gilbert is niet in topvorm en Lampaert en Stybar zijn mannen voor de semiklassiekers. Maar ik vind het wel prima zo. Laat QS de koers maar vroeg dynamiteren met deze heren, dan komt de sterkste vast boven.
29 maart 2018 07:35
Lefevere zei het gisteren nog in Extra Koers; "wij rijden zonder kopmannen. " Quick step moet je denk ik gewoon als een vierkoppig blauw monster zien. Benieuwd wie er daar zondag aan het langste eind trekt.
29 maart 2018 08:00
Stybar for Roubaix.
29 maart 2018 08:02
Alhoewel ik groot Boonen fan ben, denk ik dat de ploeg zondet Tommeke vrijer kan/ mag koersen
29 maart 2018 09:04
Ach man, wat maakt het uit wie er kopman is als er zo gekoerst wordt!

@ebl ik heb het idee dat Vandebergh vaak een stoorzender was in het collectief. Ik herinner me nog dat ie Terpstra of een andere QS-renner ging terughalen toen ze met drie weg waren. Heb wel vaker van dat soort domme acties van hem gezien.
29 maart 2018 10:31
Dat is het mooie van QS, het collectief. Als er een mee is, zit er in het groepje daarachter altijd 2 man ontzettend te storen. Nu Boonen is er niet langer 1 kopman, hierdoor is QS lastig te controleren. Als ze op Gilbert letten, gaat Terpstra, gaat Terpstra niet dan gaat Stybar wel. Het is gewoon een geweldig team en voor fans van andere ploegen en/of renners vaak een doorn in het oog.
@Domestique en Jean Dumas
Ik zou Stybar niet wegcijferen, in Strade Bianche maakt hij ieder jaar koers (buiten dit jaar). Iedereen denkt bij Stybar meteen aan PR 2017, maar is gewoon een renner die al veel gewonnen heeft. Lampaert en Stybar voor de semiklassiekers? Geef ze maar een paar meter in de RvV en PR, je ziet ze over de streep pas weer terug.
Ik zet in de heilige week toch ook maar een * bij Gilbert. Wat hij in GW deed voor Viviani, leek hij mij toch in vorm te zijn.
We gaan het zien, ik heb er zin in!
29 maart 2018 12:04
Denk dat Stybar zich over twintig jaar nog voor de kop slaat over die sprint in Roubaix vorig jaar. Dat was zijn kans, hoewel er nog volgen en ik gun het hem.
29 maart 2018 12:22
Stybar is net zo sterk als Terpstra of Gilbert, maar mist dat absolute killersinstinct dat grote kampioenen zo kenmerkt, een beetje mijns inziens. Ik zie hem een beetje als de zeer bescheiden good guy; immer sympathiek en geliefd, die nog veel meer zou kunnen winnen als hij een eikel zou zijn.
29 maart 2018 12:32
Lampaert is de terechte winnaar. Hij was de enige die Valverde kon volgen gisteren.

Om te reageren moet je ingelogd zijn.