Lars van den Berg verloor bewustzijn voor val in Faun-Ardèche Classic: “Zeer beangstigend”
foto: Cor Vos (archief)
zondag 25 februari 2024 om 11:26

Lars van den Berg verloor bewustzijn voor val in Faun-Ardèche Classic: “Zeer beangstigend”

Lars van den Berg beleefde zaterdag de schrik van zijn leven tijdens de Faun-Ardéche Classic. De 25-jarige Nederlander werd in de race onwel, verloor zijn bewustzijn en kwam vervolgens ten val. De renner van Groupama-FDJ werd daarna afgevoerd naar het ziekenhuis.

Van den Berg kan inmiddels gelukkig weer zijn verhaal doen. “Ik werd gisteren tijdens de Faun-Ardèche Classic onwel, waarna ik mijn bewustzijn verloor en zo een crash veroorzaakte. De medische staf van de wedstrijd zorgde heel erg goed voor mij, waarna ik werd overgebracht naar het ziekenhuis van Valence. Daar werden enkele medische tests uitgevoerd”, laat hij weten via X.

“Ik mocht het ziekenhuis diezelfde avond gelukkig nog verlaten. De medische experts van Groupama-FDJ zullen nu de volgende stappen bepalen. Het is en blijft wel een zeer beangstigende ervaring. Voor mezelf, maar ook voor mijn ploeggenoten en dierbaren.”

Van den Berg zal de komende periode in ieder geval niet in actie komen als wielrenner. Over het verdere verloop van het seizoen valt nu nog niks te zeggen. “Voor de duidelijkheid: ik voel me op dit moment goed en ben bijzonder optimistisch richting de toekomst. Ik zie jullie snel weer!”

Vierde profseizoen
Van den Berg komt sinds 2021 uit voor de hoofdmacht van Groupama-FDJ. Daarvoor reed de Nederlander één jaar voor de opleidingsploeg van de Franse formatie en drie seizoenen voor conti-ploeg Metec-TKH. De allrounder maakte vorig jaar voor het eerst zijn opwachting in de Tour de France. Van den Berg wist zijn eerste Tour ook meteen tot een goed einde te brengen.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.