maandag 19 februari 2024 om 19:43

Laura Verdonschot reed beste seizoen ooit: “Hoop nog een stap te zetten”

Video De echte doorbraak van Laura Verdonschot leek er maar niet te komen, maar dit veldritseizoen kwam de 27-jarige renster eindelijk tot ontbolstering. Zaterdag, na de cross in Sint-Niklaas, blikte ze voor de camera van WielerFlits alvast terug op de voorbije crossmaanden.

Verdonschot stond zaterdag in Sint-Niklaas op het podium (2e) en dat was zeker niet de eerste keer dit seizoen. De crosser van De Ceuster-Bonache reeg de laatste maanden de ereplaatsen aaneen en boekte – met de Parkcross van Maldegem – zelfs een overwinning in een tv-cross. Het was voor het eerst sinds 2019 dat Verdonschot nog eens een cross in eigen land wist te winnen.

“Het gaat heel goed en je borduurt dan verder op de goede resultaten”, aldus Verdonschot. “Het lijkt nu wel alsof je op het podium moet staan, maar dat is geen garantie. Het is altijd moeilijk om op het podium te staan en elke cross moet gereden worden.”

Op de vraag of ze bezig is aan het beste seizoen uit haar carrière, komt Verdonschot met een duidelijk antwoord. “Dit is sowieso mijn beste seizoen ooit. Ik zat in de Wereldbeker dicht tegen de top-7 aan. Dat is op dit niveau heel erg goed. Ik zit ver boven mijn niveau van 2017”, doelt ze op het jaar waarin ze bijna Belgisch kampioene werd in Oostende.

Progressie 
En als het aan Verdonschot ligt, komt ze volgend seizoen nog beter voor de dag. “Ik hoop volgend jaar nog een stap te zetten, maar ik kan niet zeggen: ik doe er volgend jaar nog zoveel bij. Als ik weer dit niveau kan halen, dan kan ik ook al tevreden zijn. Het is afwachten waar mijn top ligt. Er zou nog wel progressie mogelijk moeten zijn. Ik hoop die progressie nog te boeken.”

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.