‘Lidl-Trek haakt af voor handtekening Demi Vollering’
foto: Cor Vos
vrijdag 12 april 2024 om 13:15

‘Lidl-Trek haakt af voor handtekening Demi Vollering’

Het is nog altijd onduidelijk voor welke ploeg Demi Vollering volgend jaar zal rijden, maar volgens Daniel Benson zal dit in ieder geval niet Lidl-Trek zijn. De hoofdredacteur van Global Cycling Network schrijft op sociale media dat de Amerikaanse ploeg niet langer in de strijd is om Vollering vast te leggen.

Het is inmiddels al een tijdje bekend dat Vollering aan het einde van dit seizoen SD Worx-Protime zal verlaten. De Nederlands kampioene houdt voorlopig zelf haar lippen stijf op elkaar over haar toekomst, maar verschillende ploegen zouden al interesse hebben getoond. Begin dit jaar lanceerde analiste Marijn de Vries bijvoorbeeld het gerucht dat Vollering een jaarsalaris van één miljoen euro aangeboden kreeg door UAE Team ADQ.

Movistar en Visma | Lease a Bike werden ook genoemd, maar deze teams willen of kunnen (om budgettaire redenen) niet aantrekken, weet WielerFlits. Ook Stephen Delcourt, de teammanager van FDJ-SUEZ, heeft laten weten dat er gesprekken zijn geweest, maar dat de onderhandelingen spaak zijn gelopen. Daarnaast was er dus Lidl-Trek, dat nu ook af lijkt te haken.

De gesprekken tussen Lidl-Trek en Elisa Longo Borghini over een contractverlening zouden (nog voordat de Italiaans kampioene de Ronde van Vlaanderen won) ondertussen wel de goede kant opgaan, schrijft Benson. Voor Elizabeth Deignan zou hetzelfde gelden.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.