Liepins klopt Wippert en boekt eerste profzege in Heistse Pijl
foto: Cor Vos
zaterdag 2 juni 2018 om 17:14

Liepins klopt Wippert en boekt eerste profzege in Heistse Pijl

De Let Emils Liepsins van One heeft de Market Heistse Pijl op zijn naam geschreven. De Let klopte na 194 kilometer koers Wouter Wippert en Aksel Nommela in een sprint van vijf renners die op de laatste passage van de Heistse berg uit het peloton waren gereden. Voor de 25-jarige coureur is het zijn eerste profzege.

De Heistse Pijl, een UCI 1.1-koers uit de Napoleon Games Cup, ging vanmiddag met een aantal Nederlandse ploegen zoals SEG, BEAT en Roompot-Nederlandse Loterij van start. Deze ploegen lieten zich in de Belgische eendagskoers goed gelden.

Nederlandse tinten in kopgroep
Zo liet Jordi Meeus zich namens SEG zien in de eerste vlucht van de dag. Samen met de Nederlanders Rob Ruijgh en Corné van Kessel, de Belg Laurens Sweeck en de Noor Blikra Erlend Jordbrekk trok hij ten aaval. Vijf minuten was hun maximale voorsprong, die door een groep van dertig man die uit het peloton was weggereden weer terugliep. Met nog meer dan veertig kilometer te gaan volgde een hergroepering en sprongen negen nieuwe namen opnieuw weg.

Kooistra en Budding rijden weg met selecte groep
In deze groep waren SEG en Roompot-Nederlandse Loterij beiden vertegenwoordigd. SEG met Marten Kooistra, Roompot-Nederlandse Loterij met Martijn Budding. Ook Mark McNally, Tim Merlier, Nikolaes Maes, Michael Freiberg, Robbe Ghys en Aasvold Kristian vonden zich terug in deze groep, die nooit meer dan een minuut voorsprong kreeg. Wegblijven was aan hen echter niet besteed.

Havik overleef Heistse berg niet, vijf renners ten aanval
Toen zij teruggepakt werden, leek het op een massasprint uit te draaien. Een massasprint stond echter niet in het programma van BEAT-renner Piotr Havik. Havik viel aan, pakt een aantal seconden en werd pas in de laatste drie kilometer teruggepakt op de Heistse berg door het jagende peloton. Op de Heistste berg voorkwamen Leipins, Nommela en Jens Adams een massasprint. Zij sloegen een klein gaatje en hielden deze tot de finish vol. Leipins was het vervolgens die de opkomende Wippert te snel af was aan de finish.

RIDE Magazine
6 Reacties
Sorteer op:
2 juni 2018 17:18
Ja, toen ik die naam zag wist ik 'Let'

Er komt dus een massaspurter aan ? Wie weet dit ?
2 juni 2018 17:18
Geen massasprint eens in deze koers. Jens Adams viel aan op het laatste klimmetje en samen met Liepins en Nõmmela pakte ze een flink gat. Wippert zat daar met een andere renner nog achter. Nõmmela ging de sprint aan, Liepins wachtte het moment perfect af en dan uit de achtergrond kwam Wippert echt heel hard aanzette. Moest nog echt gat dichten en strandde op een half wieltje maar van Liepins. Zo knap.
2 juni 2018 17:22
@Dolfy: die "andere renner" was dus Cees Bol, die ook weer een hele nette uitslag neerzet. BEAT toont zich wel goed vandaag met Nommela en Havik.
2 juni 2018 17:25
@Grobbel Ha, dank je. Inderdaad ook sterk van hem, kon wel niet meer reageren toen Wippert aanzette. Nu was dat een serieuze versnelling wel.
2 juni 2018 20:11
https://nieuws.vtm.be/sport/emils-liepins-wint-de-heistse-pijl

Damn, die wippert komt echt van ver!! Indrukwekkend eindschot
(En pidock wint sprint van peloton.. Ook netjes)
3 juni 2018 11:39
Wippert zat ook in peloton toch?

Om te reageren moet je ingelogd zijn.