Longo Borghini verklapt kopvrouwen Lidl-Trek voor Amstel Gold Race, Waalse Pijl en Luik
foto: Cor Vos
woensdag 10 april 2024 om 14:49

Longo Borghini verklapt kopvrouwen Lidl-Trek voor Amstel Gold Race, Waalse Pijl en Luik

Elisa Longo Borghini was woensdag de sterkste in de overgangsklassieker van het voorjaar, de Brabantse Pijl. De winnares van de Ronde van Vlaanderen rekende af met Demi Vollering en trekt dus met een goed gevoel naar de Ardennenklassiekers, waar ze niet in alle drie de koersen als kopvrouw van start gaat. Dat verklapte de Italiaanse kampioene van Lidl-Trek in het flashinterview.

“Ik heb in de winter en groot doel gesteld en sindsdien heb ik volle bak getraind voor Luik-Bastenaken-Luik”, vertelde Longo Borghini na de Brabantse Pijl. “Ik ga mijn best doen en dan zie het wel. In de Amstel Gold Race gaan we voor Shirin van Anrooij en in de Waalse Pijl gaan we voor Gaia Realini. In die koersen wil ik er ook voor hen staan.”

In de Brabantse Pijl liet ELB alvast zien goed in vorm te zijn. Daarbij bedankte ze ook haar ploeg en de uitgekiende strategie, want op de Moskesstraat wilde ze echt aanvallen. “Deze zege is voor mijn man Jacopo Mosca”, doelt ze op de profwielrenner van Lidl-Trek. “Hij traint nu op de Teide en ik hoop hem snel weer te zien. Hij heet Mosca en die klim hier heet de Moskesstraat, daar grapten we over. Dus uiteindelijk was dit zijn beklimming (lacht).”

“We waren heel relaxed, maar hadden ook de overtuiging om hier te winnen vandaag. We hebben alles gegeven en het is uiteindelijk gelukt”, aldus Longo Borghini, die dus afrekende met Vollering. “Ze zag er heel sterk uit en reed heel sterk. Ik heb veel respect voor haar. Vandaag was ik sterker en morgen kan zij dat zijn. Zo is het soms in het wielrennen, maar vandaag was ik de gelukkige.”

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.