Lorena Wiebes, Jesse Vandenbulcke, Geraint Thomas
Geraint Thomas proeft zijn eigen bier - foto: Brain Brewery
dinsdag 2 juli 2019 om 19:30

Lorena Wiebes, Jesse Vandenbulcke, Geraint Thomas

Wielerflits Kort In de rubriek WielerFlits Kort bundelt WielerFlits al het nieuws dat de site nog niet gehaald heeft. Vandaag over de kampioenstrui van Lorena Wiebes, de brouwkunsten van Geraint Thomas en bijzondere felicitaties voor Belgisch kampioene Jesse Vandenbulcke.

Klassieke kampioenstrui voor Lorena Wiebes

Kledingfabrikant Bioracer heeft vanochtend het design voor de Nederlandse kampioenstrui van Lorena Wiebes onthuld. De 20-jarige Mijdrechtse verruilt het opvallende tenue van Parkhotel Valkenburg voor een klassieke rood-wit-blauwe trui.


Bijzondere felicitatie voor Jesse Vandenbulcke

Het is ook Fabian Cancellara niet ontgaan wie er afgelopen zondag Belgisch kampioene bij de vrouwen is geworden in Gent. Op Instagram Stories Stories plaatste de Zwitser een foto van Jesse Vandenbulcke, die in de Belgische driekleur samen met haar tweejarige Fabian – inderdaad, genoemd naar de brommer uit Bern – genoot van de podiumceremonie. “Congratulations”, schreef hij erbij. “En natuurlijk ook felicitaties aan Fabian.”


Geraint Thomas lanceert eigen bier

Geraint Thomas genoot van het leven nadat hij vorig jaar de Tour de France op zijn naam had geschreven. Alcoholische versnaperingen gingen er ook in, zodat hij een x aantal kilo’s zwaarder aan het seizoen begon. Over een week of drieënhalf hoopt Thomas op de Champs-Élysées opnieuw te kunnen proosten op Toursucces, maar tot die tijd is het aan zijn supporters om te drinken. Speciaal voor die fans heeft hij in samenwerking met Brains, een brouwerij uit zijn geboorteplaats Cardiff, een bier op de markt gebracht.

‘G’ is een verfrissende ale met een alcoholpercentage van vier procent, en volgens de brouwerij is het perfect voor de dorstige fietser of de wielerfan die Thomas aan het aanmoedigen is. De Welshe klassementsman is erg blij met het eindresultaat: “ik kan niet wachten om na de Tour er een glas of twee van te drinken in mijn lokale pub.”

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.