Lorena Wiebes steviger in leiderstrui na nieuwe ritwinst in Baloise Ladies Tour
foto: Cor Vos
vrijdag 15 juli 2022 om 16:33

Lorena Wiebes steviger in leiderstrui na nieuwe ritwinst in Baloise Ladies Tour

Lorena Wiebes heeft op imponerende wijze de tweede etappe van de Baloise Ladies Tour gewonnen. De kopvrouw van Team DSM maakte op een lastig parcours rond Herzele onderdeel uit van een kopgroep van tien, van waaruit ze met overmacht de sprint won. Ellen van Dijk eindigde als tweede.

De etappe rond Herzele kende een lokaal parcours met daarin Ten Bosse, de Langendries, de Berendries en de Eikenmolen. Onder meer Ellen van Dijk, die gisteren haar leiderstrui kwijtraakte aan ritwinnares Lorena Wiebes, probeerde vroeg de koers hard te maken, maar haar aanval met Liane Lippert werd weer ongedaan gemaakt.

Wiebes koerste zelf ook attent, want ze won de eerste tussensprint en pakte zo drie bonificatieseconden. De kopvrouw van Team DSM sprong ook mee in een kopgroep van acht, met daarin ook Ellen van Dijk, Audrey Cordon-Ragot, Alison Jackson, Marthe Truyen en ploeggenote Georgi Pfeiffer.

Kopgroep grijpt grote voorsprong
Nadat Evy Kuipers en Daria Pikulik de oversteek wisten te maken naar de koplopers, groeide de voorsprong van de tien tot 1.40 minuut. Wiebes won vervolgens ook de tweede tussensprint, waardoor ze nog maar eens boni’s opraapte. Haar aanwezigheid in de vlucht zorgde wel voor meerdere demarrages.

De Australische Georgie Howe (Keukens Redant) wist te ontsnappen uit de kopgroep en 50 seconden weg te rijden. Ze dwong daarmee Team DSM tot werken in de achtervolging. Howe werd daardoor weer ingerekend. Het peloton reed op dat moment op drie minuten achterstand en was reeds uitgeschakeld voor de zege.

Wiebes en Pfeiffer houden alles bij elkaar
Van Dijk en Cordon-Ragot probeerden in de finale nog weg te rijden, maar die aanvallen counterde Wiebes zelf. In de sprint van de kopgroep stond er vervolgens geen maat op Wiebes, die bijna twee seconden wegsprintte van nummer twee Van Dijk.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.