Lotte Claes tekent contract bij Arkéa-B&B Hotels: “Deze ploeg past bij mij”
foto: Cor Vos
zaterdag 5 augustus 2023 om 08:28

Lotte Claes tekent contract bij Arkéa-B&B Hotels: “Deze ploeg past bij mij”

Lotte Claes heeft een contract getekend bij Arkéa-B&B Hotels. De Belgische renster, die uit de duatlon komt, zal minstens tot het einde van 2024 in dienst van de Franse ploeg koersen. “Alles in deze structuur is professioneel, dat waardeer je als je een atleet op hoog niveau bent.”

De 30-jarige Claes kwam in 2023 nog uit voor Stade Rochelais Charente-Maritime. Na een jaar verkast de renster uit Sint-Niklaas naar een andere Franse ploeg. “Ik heb een achtergrond in de duatlon en koos drie seizoenen geleden voor het wielrennen. Ik hou van moeilijke wedstrijden met een bergachtig profiel. Op dit soort parcoursen kom ik het best tot mijn recht”, legt Claes uit via de kanalen van haar nieuwe ploeg.

“Ik weet zeker dat het Arkéa-B&B Hotels goed bij me past, omdat ze een aantal koersen rijden met een bergachtig profiel, zowel eendagskoersen als etappekoersen”, gaat ze verder. “Ik hou van de mentaliteit, de cohesie binnen het team en de manier waarop ze koersen. Ik ken ook een paar renners in de ploeg, dus ik zal snel kunnen inpassen. Alles in deze structuur is professioneel en dat is ook iets wat je waardeert als je een atleet op hoog niveau bent.”

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.