Lotto Cycling Cup breidt uit naar tien wedstrijden
foto: Cor Vos
woensdag 4 december 2019 om 15:25

Lotto Cycling Cup breidt uit naar tien wedstrijden

Tien vrouwenwedstrijden uit het .1- en.2-circuit tellen komend seizoen mee voor de Lotto Cycling Cup, een meer dan afgelopen jaar. De Duitse Daniela Gaß werd drieënhalve maand geleden eindwinnares van het regelmatigheidsklassement.

Vergeleken bij afgelopen jaar ontbreken de Waalse GP de Dottignies en de Antwerpse MerXem Classic in de Lotto Cycling Cup. De GP de Dottignies werd begin april kort voor de start geannuleerd omdat er niet voldoende veiligheidsmotoren beschikbaar waren en de veiligheid van de renners niet gegarandeerd kon worden. Daarvoor in de plaats komen de Ronde van Mouscron, de 2 Districtenpijl Ekeren-Deurne en de Grote Prijs Beerens.

Rensters kunnen elke wedstrijd punten verdienen voor het klassement van de Lotto Cycling Cup. De eerste 25 rensters in de uitslag delen mee in de puntenverdeling, waarbij de winnares 30 punten verdient. Aan de leider wordt na elke wedstrijd een trui overhandigd, die echter niet in wedstrijdverband gedragen mag worden. Het eindklassement wordt opgemaakt door alle behaalde punten op te tellen.

Wedstrijden Lotto Cycling Cup 2020
flag-be Spar Omloop van het Hageland (1 maart)
flag-be Le Samyn des Dames (3 maart)
flag-be Ronde de Mouscron (13 april)
flag-be Trofee Maarten Wynants (10 mei)
flag-be Dwars door de Westhoek (7 juni)
flag-be Spar Flanders Diamond Tour (14 juni)
flag-be 2 Districtenpijl Ekeren-Deurne (5 juli)
flag-be Erondegemse Pijl (1 augustus)
flag-be Flanders Ladies Classic – Sofie De Vuyst (15 augustus)
flag-be Grote Prijs Beerens (16 augustus)

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.