Louis Vervaeke verrassend derde in Baskenland: “Een beetje op een diefje”
foto: Cor Vos (archief)
dinsdag 2 april 2024 om 17:56

Louis Vervaeke verrassend derde in Baskenland: “Een beetje op een diefje”

Louis Vervaeke staat nu niet echt te boek als een rappe man, maar de Belg van Soudal Quick-Step eindigde dinsdag wel verrassend als derde in de eerste sprintersrit in de Ronde van het Baskenland. Vervaeke had dit zelf ook niet zien aankomen.

De nieuwe edtie van RIDE Magazine is nu verkrijgbaar! Onze nieuwe 188 pagina’s dikke voorjaars-editie staat vol met schitterende wielerverhalen over o.a. Mathieu van der Poel, Lotte Kopecky, Demi Vollering, Sepp Kuss en Matej Mohoric. Verzeker je van jouw exemplaar en bestel hem nu online voor slechts € 9,95. Wil je RIDE extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang 20% korting!

“Ik ben geen sprinter, maar er waren niet veel sprinters meer in positie”, keek de 30-jarige Vervaeke na afloop met Het Nieuwsblad terug op de finale. “Eerst wilde ik Remco (zijn kopman Remco Evenepoel, red.) vooral veilig door de slotkilometers loodsen, maar plots gingen ze voor me aan en zat ik in het goede wiel.”

“Het is een beetje op een diefje. Ik had net de benen niet om mee te doen voor de overwinning.” Voor Vervaeke is deze derde plaats wel een opsteker, na een mindere seizoensstart. “Ik was teleurgesteld over mijn seizoensbegin, maar ik heb keihard gewerkt aan mijn conditie. Ik voel dat die enorm aan het groeien is.”

Quinten Hermans (10e): “Jammer genoeg sloot ik mezelf in”
Vervaeke was overigens niet de enige Belg in de top-10 van de daguitslag. Quinten Hermans kwam als tiende over de streep, maar daar was de renner van Alpecin-Deceuninck niet echt tevreden mee. “Het was heel gevaarlijk en glad. Op een bepaald moment waren er ineens heel veel valpartijen en leek het alsof er olie op de weg lag. De sprint zelf was heel hectisch”, citeert Het Nieuwsblad.

“Jammer genoeg sloot ik mezelf in en kwam iedereen me langs alle kanten voorbij. Ik sprint dan wel naar een tiende plek, maar ik had gehoopt om dichter bij de zege te komen. De benen zijn zeker wel in orde. Als ik dit gevoel kan aanhouden, dan moet ik de volgende dagen zeker nog iets kunnen proberen.”

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.