Lucinda Brand bij La Vuelta Femenina voor het eerst te horen als commentator
foto: Cor Vos (archief)
donderdag 2 mei 2024 om 12:28

Lucinda Brand bij La Vuelta Femenina voor het eerst te horen als commentator

Lucinda Brand zal vandaag voor het eerst te horen zijn als commentator bij een wielerkoers. De 34-jarige renster van Lidl-Trek maakt haar commentaardebuut voor Eurosport tijdens de vijfde etappe van La Vuelta Femenina.

Brand doet dit jaar niet mee aan de Ronde van Spanje voor vrouwen en dit geeft haar de gelegenheid om voor het eerst als co-commentator in actie te komen. Ze zal samen met hoofdcommentator Tim de Vries – die tevens werkzaam is voor WielerFlits – de uitzending volpraten en van deskundig commentaar voorzien.

In de eerste Vuelta-etappes was oud-renster Iris Slappendel nog te horen als sidekick, maar zij wordt nu dus afgelost door Brand. Die laatste houdt het overigens niet bij één etappe, want Brand zal tot het einde van de Vuelta commentaar leveren. Ze neemt met andere woorden ook de vrijdag, zaterdag- en zondagetappe voor haar rekening.

Brand zette goed twee weken geleden, na Luik-Bastenaken-Luik, een punt achter haar voorjaar. Ze kwam tot acht koersdagen op de weg en reed vrijwel alle grote kassei- en klimklassiekers. Ze reed voornamelijk in dienst van kopvrouwen Elisa Longo Borghini en Shirin van Anrooij, al werd ze zelf ook nog negende in Dwars door Vlaanderen.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.