Mads Pedersen en Oier Lazkano kennen helpers voor Parijs-Roubaix, Soudal Quick-Step met outsiders
foto: Cor Vos (archief)
vrijdag 5 april 2024 om 14:38

Mads Pedersen en Oier Lazkano kennen helpers voor Parijs-Roubaix, Soudal Quick-Step met outsiders

Nu het weekend van Parijs-Roubaix eraan komt, druppelen steeds meer selecties binnen. Lidl-Trek rekent bijvoorbeeld op Mads Pedersen, maar wie heeft de wereldkampioen van Harrogate in dienst rijden? Movistar heeft de ploeg rondom Oier Lazkano gepresenteerd en Soudal Quick-Step komt met grote namen die vooral outsiders zijn.

Pedersen, die ook dark horse Jonathan Milan aan zijn zijde heeft, krijgt in Parijs-Roubaix namelijk steun van Daan Hoole, Edward Theuns, Tim Declercq en Otto Vergaerde. Tsjechisch kampioen Mathias Vacek maakt het zevental compleet. Spaans kampioen Oier Lazkano is de aanvoerder bij Movistar, hij kan rekenen op hulp van onder meer Iván García, Rémi Cavagna, Mathias Norsgaard en Johan Jacobs.

Bij Soudal Quick-Step wil het nog niet vlotten dit kasseienvoorjaar. Aan Kasper Asgreen, Yves Lampaert, Gianni Moscon en sprinter Tim Merlier de taak om dat ‘Vlaamse’ voorjaar te redden in Noord-Frankrijk. Ook Jayco AlUla heeft de ploeg rond, maar die ploeg start zonder echte kopman. Elmar Reinders is de enige Nederlander bij het Australische team.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.