Manzin wint slotrit Tour du Limousin, eindzege Edet
zaterdag 18 augustus 2018 om 16:31

Manzin wint slotrit Tour du Limousin, eindzege Edet

De slotrit in de Tour du Limousin is gewonnen door Lorrenzo Manzin. De Fransman van Vital Concept was na een 162 kilometer lange rit van Bellac naar Limoges de sterkste renner in de sprint. Hij klopte Marco Canola (Nippo-Vini Fantini) en Anthony Roux (Groupama-FDJ). Nicolas Edet (Cofidis) verzekerde zich van de eindoverwinning.

Jasper de Laat trok onderweg ten aanval. De stagiair van Wanty-Groupe Gobert vormde samen met Matteo Montaguti (AG2R La Mondiale), Andrea Vendrame (Androni-Sidermec-Bottecchia), Perrig Quémeneur en Romain Sicard (Direct Energie), Nicola Bagioli (Nippo-Vini Fantini-Europa Ovini), Angel Madrazo (Delko Marseille-Provence KTM), Simone Sterbini (Bardiani-CSF), Franck Bonnamour (Fortuneo-Samsic) en Kévin Le Cunff (Saint-Michel-Auber 93) een kopgroep. De tien reden een maximale voorsprong van 4,5 minuut bij elkaar. Sicard pakte onderweg alle drie de tussensprints.

De kopgroep zou het echter niet tot het einde uitzingen. In de twaalf kilometer lange slotronde spatte de kopgroep uiteen. Op twee kilometer van het einde werd de laatste overgebleven vluchter Vendrame samen met de aangesloten Alexandre Geniez (AG2R La Mondiale) en Elie Gesbert (Fortuneo – Samsic) ingelopen.

De etappe zou beslist worden in een massasprint. In deze sprint bleek Manzin over de snelste benen te beschikken. Canola moest genoegen nemen met een tweede plek en kwam daardoor slechts vier tellen tekort om het eindklassement te winnen. Jeroen Meijers (Roompot-Nederlandse Loterij) werd zesde en was daarmee de beste Nederlander. Winnaar Gesbert volgt op de erelijst zijn landgenoot Alexis Vuillermoz op.

RIDE Magazine
1 Reacties
Sorteer op:
18 augustus 2018 16:56
Vind ik mooi voor deze jongen. Matig eerste half jaar, maar vanaf de ronde van Wallonië begint ie erdoorheen te komen.

Nu eindelijk de overwinning, mede doordat ie een keer niet hoeft te rijden voor de (tegen)vallende coquard.

Om te reageren moet je ingelogd zijn.