Marc Sergeant: “Tour Lotto Soudal is mislukt”
foto: Sirotti
zondag 29 juli 2018 om 15:49

Marc Sergeant: “Tour Lotto Soudal is mislukt”

Voor Lotto Soudal bracht de Tour de France niet wat de Belgische formatie er vooraf van verwacht had. De ploeg zag tussen Noirmoutier-en-l’Île en Parijs maar liefst vijf renners opgeven. “Onze Tour is niet geslaagd. Mislukt zelfs”, vertelt teammanager Marc Sergeant op de site van zijn team.

Er zijn weliswaar verzachtende omstandigheden. “Enerzijds zijn er de vijf opgaves, en achter elke renner schuilt natuurlijk een verhaal, maar anderzijds is er het feit dat we zelden meegespeeld hebben voor ritwinst. Thomas De Gendt in de etappe naar Mende en Jelle Vanendert naar Bagnères-de-Luchon hebben zeker een verdienstelijke poging gedaan, maar dat volstond niet om mee te dingen naar een topresultaat. Dat is pijnlijk.”

De prestaties verbazen Sergeant. “Het eerste deel van het seizoen was goed, de voorbereiding op de Tour ook. Ik blijf er bij dat we de best mogelijke selectie samengesteld hebben voor de Tour. We hadden een evenwichtige kern met een aantal vrijbuiters waarvan iedereen dacht dat we konden meespelen voor succes”, stelt hij. “We moeten de draad zo snel mogelijk opnieuw oppikken. Er volgen nog veel mooie wedstrijden, waarin ik denk dat we wél resultaat kunnen boeken. Maar er is maar één Tour.”

RIDE Magazine
23 Reacties
Sorteer op:
29 juli 2018 15:52
Tja ik had graag gezien hoe ver Benoot nu staat in dit werk.
29 juli 2018 16:00
Het is ook een ploeg van net niet. Alleen als alles net een keer goed valt zijn ze erg succesvol (zie vuelta). Verder moeten ze het doen met de kruimels. Daar helpt het aantrekken van Ewan niet bij
29 juli 2018 16:02
De beste ploeg? De ondersteuning van Benoot was toch een beetje mager.
29 juli 2018 16:04
Jammer, had meer verwacht van deze sympathieke ploeg, en had ze ook meer gegund.
29 juli 2018 16:07
Comfortzone een keer grondig door mekaar schudden...managers zitten al veel te lang vastgeroest op hun postje...
29 juli 2018 16:20
Tja, een vrijbuitersploeg naar de Tour, dan moet je heel erg rekening houden om met lege handen in Parijs te staan. In de Tour gaan de prijzen meestal naar een paar (steeds dezelfde) renners, die er een stuk bovenuit steken.
29 juli 2018 16:24
Een Greipel op retour, De Gendt (misschien) ook en Benoot die snel uitvalt. Dan weet je dat de kans op een anonieme Tour heel groot is.
29 juli 2018 16:25
Zonder een goede Greipel ook gewoon een erg matige selectie zonder echte wereldtoppers. De Gendt is een leuke renner maar te licht om de hele ploeg te dragen, Benoot nog te jong. Ik hoop voor ze dat Wellens deze winter nog een stap kan maken zodat hij ook mee kan doen om de winst in de heuvelklassiekers en touretappes en Ewan de nodige overwinningen kan brengen.
29 juli 2018 16:42
Vraag me nog altijd af hoe Jelle Vanendert ooit uit het niets een bergrit won in de Tour en daarna nooit meer iets heeft gepresteerd in de Tour. Zijn podiumplekken in de Amstel zijn dan wel benoemswaardig. Toch zegt mij iets dat er in die tijd niet helemaal zuiver was binnen die ploeg. Volgens mij werd er ook iemand van de ploeg opgepakt met verboden middelen, die op weg was naar de ploeg.
29 juli 2018 16:43
De TTT was al niet al te best. 19e en toen waren ze nog compleet.
29 juli 2018 17:00
Deze ploegleider trekt in ieder wel de juiste conckusie. Nieuwe wedstrijden, nieuwe kansen. Zie Wellens vandaag.
29 juli 2018 17:02
De selectie van de afgelopen vuelta stelde ook weinig voor en toen wonnen ze vier ritten.
Ze gokken en dat valt soms goed uit en meestal niet.
29 juli 2018 17:08
TykkeThor maakt waarschijnlijk een grapje met 'Benoot nog te jong'?

Ik denk dat als ie in koers was gebleven, hij een concurrent voor Alaphilippe was geweest.
29 juli 2018 17:10
Benoot z'n uitvallen hakt er natuurlijk in. Daarnaast was het hopen, maar vooral niet teveel op rekenen, dat De Gendt of Greipel nog een uitschieter hadden. Maar Greipel behoorde niet tot de 5/6 beste sprinters en rittenkapers reden er 40 rond, dus die kansen zijn dan natuurlijk niet bepaald groot.
29 juli 2018 17:24
Benoot valt gewoon weg, eigenlijk de kopman. Zeker met aankomsten in Roubaix en de heuvels erna. Begon goed aan de Tour. Greipel er voor het eeret uit helpt ook niet mee.

Daarnaast zit hun beste renner met Wellens thuis.
29 juli 2018 17:38
Opvallend dat hij de beste prestatie niet noemt. Greipel.
De gewoonte om tijdens de belangrijkste wedstrijd van het jaar over contract te onderhandelen is eigenlijk absurd en ouderwets. Zorgt voor enorm veel afleiding en stress. Team komt ook in andere zaken ouderwets over. De rare pieken van vanendert bijvoorbeeld. De gebrekkige voorbereiding van degendt. Het nationale karakter.
29 juli 2018 18:40
Ik vind Lotto Soudal (waar ik een enorm zwak voor heb) dit jaar sowieso wat tegenvallen. Het aantal grote overwinningen is klein (Strade Bianche en een etappe in de Giro) en ze zijn een beetje een ploeg geworden die het moet hebben van wat kleinere overwinningen. Ze hebben met Wellens en Benoot wel twee geweldige kopmannen en hopelijk blijft Lambrecht zich goed ontwikkelen want dat is een enorm talent.

@Mwielerfan
Ik vind het nationale karakter van Lotto Soudal juist prachtig. Ik begrijp alleen niet helemaal hoe het komt dat LottoNL Van Aert en De Plus vast kan leggen terwijl Lotto Soudal een hoger budget heeft. Dit zouden nou juist DE mannen zijn waar Lotto Soudal alles op alles voor zou moeten zetten om ze binnen te halen. Met Wellens, Benoot, Van Aert, De Plus en Lambrecht hadden ze een prachtige toekomst gehad.
29 juli 2018 20:12
Ze hadden 3 opties. Benoot ging helaas onderuit (had tegen Latour mogelijk mee kunnen doen voor wit, maar soit, eigenlijk verdient sowieso alleen Bernal dat truitje), Greipel leek me boos en gedemotiveerd (en lijkt nu wel definitief zijn beste tijd gehad te hebben) en De Gendt als rittenkaper haalde gewoon zijn niveau niet.
29 juli 2018 20:13
@ghost ja zou wel een logische prioriteit zijn inderdaad. Van mik hoeft het ook niet zo internationaal als qst maar iets gevarieerder lijkt me logisch als je in de top mee wilt doen. De opzet van zo'n lokaal team past meer bij pct.
Misschien dat van aert en de plus ook lotto soudal wat weinig professioneel zien? Dat vervaeke niet slaagde zal de plus ook niet lekker zitten. Maar goed die is bij sunweb niet beter geworden.
29 juli 2018 20:20
Schoon schip maken nu is het ideale moment. Vertrek van Greipel Sieberg Debusschere zal worden opgevangen door Ewan Kluge Mezgec. Verder ontwikkelingen van talenten Vanhoucke Lambrecht. Aantrekken van een ervaren ronderenner zou leuk zijn voor deze jonge talenten. Daarmee hoop ik dat Lotto en Paul de Geyter wel eens kunnen gaan shoppen bij BMC met mannen als Roche , TVG?Veranderingen zijn nodig!
29 juli 2018 21:08
Ik wil geen verband zoeken, maar dit was wel de eerste grand tour sinds 2011!!!! waar Adam Hansen ontbrak in de teambus. Nu hebben we in die 7 jaar wel meer matige rondes van Lotto gezien. Maar dit was voor deze ploeg wel het einde van een tijdperk. Ik zou zeggen, zet hem er maar weer op voor de Vuelta, volgens mij rijdt hij die ook.
29 juli 2018 21:36
@Mwielerfan
Dat zou goed kunnen. Ik heb het gevoel dat veel wielrenners onderpresteren bij Lotto Soudal en dat is voor mannen als Van Aert en De Plus misschien een reden om daar niet heen te gaan.
31 juli 2018 01:53
Ik begreep dat Marcyinski (?) ook mee heeft gedaan..

Om te reageren moet je ingelogd zijn.