Marco Haller komt met de schrik vrij bij trainingsongeval
foto: Cor Vos
dinsdag 25 april 2023 om 19:39

Marco Haller komt met de schrik vrij bij trainingsongeval

Marco Haller is zondag ontsnapt aan een zwaar ongeval op training. Een pick-up verpletterde de fiets van de Oostenrijker, maar de coureur kwam zelf met de schrik vrij. “Lucky me”, was dan ook zijn veelzeggende reactie op social media.

De nieuwe Tourspecial van RIDE Magazine is een must-have voor echte wielerfans! Onze nieuwe 236 pagina’s dikke zomer-editie is de meest complete Tourgids van deze zomer en staat vol met schitterende wielerverhalen over o.a. Tadej Pogacar, Remco Evenepoel, Fabio Jakobsen, Gio Lippens, Christian Prudhomme en Charlotte Kool. Verzeker je van een heerlijke sportzomer en bestel hem nu online voor slechts € 9,95. Wil je RIDE extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang 20% korting!

Haller keek met de Kleine Zeitung terug op zijn ongeval. “Een pick-up stopte voor het tegemoet komende verkeer. Plots gingen de witte achteruitrijlichten aan. Op het laatste moment lukte het me om met mijn schoenen van de pedalen te komen.” De pick-up reed vervolgens over de fiets van Haller heen.

“De chauffeur dacht eerst dat hij een tak had geraakt”
“De chauffeur dacht aanvankelijk dat hij alleen een tak had geraakt’, schetst de Oostenrijker, die zelf dus wist te ontsnappen aan ernstige blessures. Toch voelt hij de behoefte om aan de bel te trekken. “Het probleem is dat zoiets ook kan gebeuren als je niet veel risico’s neemt, wat nu het geval was. Stel je voor dat dit zich afspeelt in de stad, bij een stoplicht, en er zit een kind op de fiets.”

Haller heeft dit seizoen al 31 koersdagen in de benen. Hij reed de voorbije weken de belangrijkste voorjaarsklassiekers. Zijn beste uitslag behaalde hij in Milaan-San Remo: Haller kwam in deze Italiaanse koers als zeventiende over de streep.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.