woensdag 10 april 2024 om 17:16

Marijn van den Berg ‘ontplofte’ na late aanval in Brabantse Pijl: “Een beetje stom van me”

Video Marijn van den Berg leek op weg naar de zege in de Brabantse Pijl, maar hij zag zijn aanval stranden in de slotkilometer. Uiteindelijk kwam hij als zesde over de streep. “Het was misschien een beetje stom, misschien had ik moeten wachten op mijn sprint”, zei hij na afloop tegen Eurosport over zijn solopoging in de finale.

Van den Berg maakte onderweg een sterke indruk. Hij was eerst op pad met Dylan Teuns en Tim Wellens, waarna ook Benoît Cosnefroy, Joseph Blackmore, Quinten Hermans en Jefferson Alveira Cepeda nog konden oversteken. Richting de hellende slotkilometer reed de Nederlander van EF Education-EasyPost weg bij zijn ploeggenoten, ondanks zijn snelle benen. “Ze lieten een gaatje en Ik dacht eerst dat ik goede benen had, maar toen ontplofte ik. Het was een beetje stom om niet voor de sprint te gaan.”

“Ik ben wel wat teleurgesteld”, aldus Van den Berg. “De grootste kans was waarschijnlijk gokken op mijn sprint. Ik weet niet, het was een beetje stom van mezelf.”

Amstel Gold Race
Ondanks dat hij de zege door zijn vingers zag glippen, bewees Van den Berg wel veel meer te zijn dan een sprinter. “Ik voel me goed op het moment. Ik denk dat ik mooie dingen kan laten zien. Komende zondag (in de Amstel Gold Race, red.) hoop ik dat ik een beetje beter kan doen dan dit.”

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.