Martijn Keizer: “Als er een profploeg belt, sta ik klaar”
foto: Sirotti
donderdag 1 maart 2018 om 15:32

Martijn Keizer: “Als er een profploeg belt, sta ik klaar”

Martijn Keizer maakt komende zaterdag in de Ster van Zwolle zijn debuut voor de Noordelijke Wielervereniging Groningen. Exact twee maanden geleden was hij na twaalf jaar prof af. “Ik vond het heel moeilijk om afscheid van het profbestaan te nemen. Je zit thuis en dat verveelt ook. Vervolgens pak je toch weer je fiets”, vertelt hij aan RTV Noord.

Ster van Zwolle
Aankomend weekend start de voormalig LottoNL-Jumbo-renner in de Ster van Zwolle, traditiegetrouw de opener van het Nederlandse wielerseizoen. “Ik ben heel erg nieuwsgierig”, kijkt de Groninger vooruit. “Het is mijn eerste wedstrijd op dat niveau. Ik heb er natuurlijk wel veel verhalen over gehoord, maar zaterdag ga ik het echt zelf ondervinden. Het is geen jaar dat ik met frustratie zal rondrijden. Ik ben gewoon heel trots dat ik de afgelopen twaalf jaar mijn geld heb kunnen verdienen met fietsen. Het gaat me er nu niet om dat ik aan de buitenwereld wil laten zien dat ik nog prof had moeten zijn. Maar als er aan het eind van dit jaar een profploeg belt, sta ik daar zeker open voor.”

RIDE Magazine
7 Reacties
Sorteer op:
1 maart 2018 15:37
Aardig goede tijdrijder en knecht, er rijden er wel minder rond bijvoorbeeld bij Franse PCT-ploegen maar ook bij Sunweb (23 renners) of Roompot had hij niet misstaan dit seizoen. Bijna 30 jaar, wordt lastig om nu weer te herintreden.
1 maart 2018 17:32
Die Martijn Keizer is eerst binnengehaald in 2014 en heeft Kruijswijk toch vaak bijgestaan en nu mag hij hopen, dat er nog team komt, die nog een trouwe knecht kunnen gebruiken.
Waarom Sunweb op 23 renners blijf zitten, is voor mij een raadsel. Of is Dumoulin zo deur geworden.
1 maart 2018 17:44
Hij misstaat in geeneen PCT ploeg.
1 maart 2018 18:04
Astana hangt binnenkort aan de lijn!
1 maart 2018 18:23
In mijn optiek altijd een betrouwbare kracht bij tlj geweest; en ook niet iemand die slaap pillen nodig heeft.
1 maart 2018 21:52
Dumoulin is duur idd
1 maart 2018 22:20
Zal niet het onderste uit de kan willen en zou- niet misstaan bij Sunweb, hopelijk komt ie als eerste aan in Zwolle, veel succes Martijn.

Om te reageren moet je ingelogd zijn.