Mathieu van der Poel: “De val was mijn eigen schuld”
foto: Photopress.be
dinsdag 1 januari 2019 om 16:28

Mathieu van der Poel: “De val was mijn eigen schuld”

Mathieu van der Poel heeft zijn eerste zege van het nieuwe wielerjaar binnen. Een nieuwe zege in de GP Sven Nys lag in de lijn der verwachtingen, maar een uitglijder in de openingsronde zorgde ervoor dat zijn wedstrijd iets anders liep dan gedacht.

“Het was vrij incidentrijk en ik ben blij dat ik de winst heb kunnen pakken”, reageerde hij na afloop in het flashinterview. “Ik had gehoopt iets meer seconden te kunnen pakken, maar door omstandigheden is dat niet gelukt vandaag.”

Valpartij
Een valpartij in de eerste ronde zorgde ervoor dat hij al vroeg in de achtervolging moest. “Het was mijn eigen schuld”, bekent Van der Poel. “Ik voelde mij vanaf het begin vrij goed en wilde demarreren om door te trekken tot de tussensprint. Maar ik ging sneller dan verwacht. Mijn voorwiel begon te schuiven en mijn stuur bleef tegen een houten paal hangen.”

Dirt Jumps
Hij nam niet teveel risico op de veelbesproken ‘dirt jumps’, al was er nog een staaltje acrobatiek nodig om niet ten val te komen. “Ik blijf er dan op goed geluk aanhangen en op een of andere manier komt dat meestal wel goed. Het werd elke ronde iets gevaarlijker omdat er gladde sporen in werden gereden. De lemen ondergrond maakte het echt heel glad. Uiteindelijk was het nog een vrij technische afdaling. Ik wist dat ik heel geconcentreerd naar beneden moest rijden.”

Nog niet binnen
Van der Poel is nu de nieuwe leider in het klassement om de DVV Verzekeringen Trofee. Hij gaat zijn voorsprong verdedigen. “Ik rijd ze nog allemaal”, bevestigt hij. Hij realiseert zich dat met nog twee crossen te gaan de eindzege allerminst binnen is. “Je ziet het vandaag. Wanneer er iets voorvalt en je mist de tussensprint, verlies je zomaar vijftien seconden. Wanneer ik dat in Brussel heb, ben ik de leidersplaats alweer kwijt.”

Aanstaande zondag staat met de Brussels Universities Cyclocross de volgende manche op het programma. De reeks wordt op 9 februari afgesloten met de Krawatencross in Lille.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.