Mathieu van der Poel traint in Spanje
foto: Cor Vos
Youri IJnsen
donderdag 10 februari 2022 om 18:11

Mathieu van der Poel traint in Spanje

Mathieu van der Poel is deze week afgereisd naar Spanje. Aan de Costa Blanca werkt hij in alle rust verder aan zijn revalidatie en conditie-opbouw. De 27-jarige Nederlander onderging onlangs een knieoperatie om littekenweefsel te laten verwijderen.

De nieuwe Tourspecial van RIDE Magazine is een must-have voor echte wielerfans! Onze nieuwe 236 pagina’s dikke zomer-editie is de meest complete Tourgids van deze zomer en staat vol met schitterende wielerverhalen over o.a. Tadej Pogacar, Remco Evenepoel, Fabio Jakobsen, Gio Lippens, Christian Prudhomme en Charlotte Kool. Verzeker je van een heerlijke sportzomer en bestel hem nu online voor slechts € 9,95. Wil je RIDE extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang 20% korting!

Van der Poel werkte afgelopen week al een paar trainingsritjes af in België, maar donderdag toonde zijn Strava-account plots een activiteit in Spanje. Hoewel een deel van de selecties van Alpecin-Fenix en Plantur-Pura (de vrouwentak van het team) in dezelfde regio op stage zijn, werd Van der Poel volgens onze bronnen in zijn eentje gesignaleerd.

In de regio van Calpe werkte hij donderdag een rit van net geen honderd kilometer (inclusief 1432 hoogtemeters) af in drie uur en vijftien minuten. Voor alle duidelijkheid: van een eventuele terugkeer in competitie is op dit moment nog geen sprake. Bij Alpecin-Fenix staan ze er ook op om hun goudhaantje in alle rust te laten herstellen.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.