zondag 14 april 2024 om 17:02

Mathieu van der Poel voelde zich niet ‘super’: “Het was ook een moeilijke situatie”

Video Hij begon als de uitgesproken favoriet aan de Amstel Gold Race, maar de renner van Alpecin-Deceuninck slaagde er niet in om zijn naam voor een tweede keer op de erelijst te plaatsen van de Nederlandse klassieker. De wereldkampioen moest de finale vooral ondergaan en deed dan ook niet mee om de overwinning.

De nieuwe edtie van RIDE Magazine is nu verkrijgbaar! Onze nieuwe 188 pagina’s dikke voorjaars-editie staat vol met schitterende wielerverhalen over o.a. Mathieu van der Poel, Lotte Kopecky, Demi Vollering, Sepp Kuss en Matej Mohoric. Verzeker je van jouw exemplaar en bestel hem nu online voor slechts € 9,95. Wil je RIDE extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang 20% korting!

Na afloop keek Van der Poel – die dit jaar al de E3 Saxo Classic, Ronde van Vlaanderen en Parijs-Roubaix wist te winnen – met de NOS terug op zijn wedstrijd. “Het was een lastige koers. Ik voelde me niet super, maar was wel oké. Mijn plan was om de Keutenberg over te geraken met de beste renners, maar op tussenstrook rijden ze weg. Dat is een beetje jammer, maar over het algemeen hebben we het goed gedaan.”

Alpecin-Deceuninck ging zijn verantwoordelijkheid niet uit de weg en nam de koers in de eerste wedstrijduren in handen, maar Van der Poel kon in de finale niet meer rekenen op een ploegmaat. “Het was natuurlijk wel een moeilijke situatie. Je moet dan een beetje keuzes maken. Als ik spring, springen de andere renners meteen op mijn wiel.”

“Ik had zeker niet de benen van de voorbije weken, maar het was leuk om de Amstel Gold Race weer eens te rijden”, aldus Van der Poel. “Dit is ook weer een ander type wedstrijd. Het gaat er hier misschien iets tactischer aan toe tussen de klimmetjes. Dat hebben ze (de organisatie, red.) goed gedaan. De ploeg heeft goed werk geleverd, maar we komen wellicht een mannetje tekort om mee te springen. Maar nogmaals: we hebben het goed gedaan.”

Luik-Bastenaken-Luik
Voor Van der Poel wacht er nu nog één voorjaarsklassieker: komende zondag zal hij namelijk ook aan de start verschijnen van Luik-Bastenaken-Luik. Wat verwacht de wereldkampioen nu nog van La Doyenne? “Ik heb nog wel zin om één keer te knallen, al doet Tadej Pogacar dan natuurlijk ook mee. Het is nu zaak om deze week goed uit te rusten, om dan hopelijk nog één keer te knallen.”

RIDE Magazine
2 Reacties
Sorteer op:
14 april 2024 19:08
Te plat bergop. En deze koers was er al nét iets meer concurrentie dan de voorbije weken (toen er eigenlijk geen was).
    14 april 2024 19:59
    Hey Beremans,
    Ik denk dat je er naast zit. Maar goed om je te zien!

Om te reageren moet je ingelogd zijn.