Trentin stelt Nederlands fietsbeleid als voorbeeld, Izagirre wint UCI-cross
foto: Cor Vos (archief)
zaterdag 30 november 2019 om 15:35

Trentin stelt Nederlands fietsbeleid als voorbeeld, Izagirre wint UCI-cross

Wielerflits Kort In de rubriek WielerFlits Kort bundelt WielerFlits al het nieuws dat de site nog niet gehaald heeft. Vandaag onder meer over Matteo Trentin en Gorka Izaguirre Insausti.

Matteo Trentin stelt Nederlands fietsbeleid als voorbeeld

Italië moet een voorbeeld nemen aan het fietsbeleid van Nederland. Dat vindt Matteo Trentin. De Italiaanse renner van Mitchelton-Scott deelde op zijn social media een video waarin de ontwikkeling van de Nederlandse fietsinfrastructuur wordt uitgelegd.

“Een kleine tutorial voor onze politici, want er bestaan oplossingen”, schreef Trentin erbij. Al langer kaart hij problemen met de fietsveiligheid aan. Niet alleen in de koers, maar ook op de openbare weg. “Het volstaat om de oplossingen te wíllen uitvoeren. Ook al leveren ze nu geen stemmen op, dat doen ze in de toekomst ongetwijfeld. Denk op de lange termijn en niet alleen aan de dag van morgen of hoeveel likes je krijgt op Facebook en Twitter.”


Gorka Izagirre wint UCI-cross in het Baskenland

Gorka Izagirre heeft een succesvol uitstapje naar de de cross gemaakt. De coureur van Astana heeft in het Baskenland  Abadiñoko Udala Saria (C2) op zijn naam geschreven. De Bask kwam solo aan, voor Ismael Esteban en Kevin Suarez.

Het is niet de eerste keer deze winter dat Izagirre in de cross te bewonderen is. Eind vorige maand werkte de Bask twee C1-crossen af, die hij beiden op een achtste plaats besloot.

Uitslag flag-es Abadiñoko Udala Saria
1. flag-es Gorka Izagirre
2. flag-es Ismael Esteban
3. flag-es Kevin Suarez


RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.