Matteo Trentin: “Vroeg in de aanval bleek de goede keuze”
foto: A.S.O.
maandag 12 oktober 2015 om 09:03

Matteo Trentin: “Vroeg in de aanval bleek de goede keuze”

De overwinning in Parijs-Tours ging gisteren naar Matteo Trentin. De Italiaan van Etixx-Quick-Step was in de sprint sneller dan zijn medekoplopers Tosh Van der Sande (Lotto Soudal) en Greg Van Avermaet (BMC).

“Ik was samen met Niki Terpstra de kopman van de ploeg. Ik koos ervoor om vroeg in de aanval te trekken en dat bleek uiteindelijk de goede keuze”, zegt de blije Italiaan tegenover Het Nieuwsblad. “Ik wil elk jaar beter worden. Volgend seizoen wil ik er staan in de klassiekers. Daarom zal ik zo vroeg mogelijk beginnen aan mijn voorbereiding op het seizoen. Bij Etixx-Quick Step moet je altijd vechten voor je plek in de ploeg.”

Door zijn zege in de herfstklassieker kan Trentin, na een teleurstellend wereldkampioenschoep, met een gerust hart de winter in. “Ik heb me na het WK herpakt door nieuwe doelen te stellen voor het einde van het seizoen, waaronder Parijs-Tours.” De overwinning in de 109de editie van Parijs-Tours is de zevende uit zijn carrière.

RIDE Magazine
8 Reacties
Sorteer op:
12 oktober 2015 10:48
Ik denk niet dat hij blijvertje wordt in de klassiekers of dat hij nog spectaculair beter wordt. Volgens mij ligt het gewoon aan de ploegdokter.
12 oktober 2015 10:51
Wat een afschuwelijke foto seg,die jongen ziet er niet al te fris uit.
12 oktober 2015 11:03
Goedemorgen zoetepap, niet helemaal lekker wakker geworden en vergeten dat er een dopingtopic is?

Ik hoop dat ie wat meer ruimte krijgt volgend jaar, maar ik ben bang dat Terpstra en Boonen (als die dan weer goed is, wat ik dan wel weer hoop) toch weer de alfa-mannetjes zullen zijn bi Etixx, wat een klassiekerteam hebben die ook, niet normaal.
12 oktober 2015 11:07
misschien bedoelt zoetepap dat de ploegdokter Trentin plastische chirurgie moet geven zodat Matteo wat meer fotogeniek zal zijn?
12 oktober 2015 11:19
@Zoetepap
Ik denk dat jij ook niet al te fris eruit ziet als je zo hard heb gekoerst ;)
Hij kan zo een hoofdrol spelen in een Piranha film, dat klopt.
Maar ik vind het juist wel een ontwapende lach voor een italiaan, ze zien er namelijk altijd zo glad geschoren uit in pak (vooral de voetballers).
12 oktober 2015 12:18
Eigenlijk hoop ik dat Trentin Etixx volgend jaar verlaat en ergens anders de kopman gaat spelen (Lampre bijvoorbeeld)
12 oktober 2015 13:40
Denk niet dat Trentin veel voor zijn eigen kansen zal mogen rijden in de klassiekers met Boonen, Terpstra en Stybar in de ploeg.
12 oktober 2015 14:12
@zoetepap : -1 flauw...

Om te reageren moet je ingelogd zijn.