Menchov: “Ik voel me goed”
dinsdag 15 juli 2008 om 15:53

Menchov: “Ik voel me goed”

Denis Menchov, kopman van Rabobank, voelt zich mentaal en fysiek goed. Hij zal echter nog wel wat moeten laten zien om Cadel Evans uit het geel te rijden. De rus heeft momenteel een achterstand van 57 seconden op Evans.

Menchov zal in de tijdrit het verschil niet maken met Evans, dus hij moet in de Alpen wat laten zien. Menchov is in de Alpen juist wat minder, dus dat wordt moeilijk voor de Rus. Hij moet hopen dat Evans fouten gaat maken, of dat Evans geisoleerd komt te zitten. Tijdens de rit naar Hautacam lukte het Menchov in ieder geval nog niet om Evans af te schudden.

Denis Menchov ziet Sastre als de grootste CSC-concurrent. Hij kon tijdens de rit naar Hautacam naar eigen zeggen niet vol doorzetten omdat hij steeds achter zich moest kijken of Sastre in zijn wiel zat. Sastre bleef constant in zijn wiel zitten om de belangen van Frank Schleck te verdedigen.

Menchov is nu zeer tevreden met zijn positie in het klassement. “Voor dit moment is 1 minuut van het geel prima. Ik ben er tevreden mee.” Hij is ook blij met de steun van Laurens ten Dam in de Pyreneeën. Hij hoopt dat hij in de Alpen net zo op ten Dam kan rekenen, hij hoopt zelfs op iets meer.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.