Michael Storer hoopte op gelukje en hekelt tempo van medevluchters: “Voorin reden we vrij langzaam”
foto: Cor Vos
zaterdag 11 mei 2024 om 17:45

Michael Storer hoopte op gelukje en hekelt tempo van medevluchters: “Voorin reden we vrij langzaam”

Michael Storer was in de achtste rit van de Giro d’Italia één van de vluchters, die nog enigszins in het klassement dichtbij de klassementsrenners stond. De Australiër hoopte op een gelukje, maar zag zijn medevluchters niet hard genoeg rijden. De kopman van Tudor besloot zich te sparen en wist aan te haken bij de favorieten.

De nieuwe Tourspecial van RIDE Magazine is een must-have voor echte wielerfans! Onze nieuwe 236 pagina’s dikke zomer-editie is de meest complete Tourgids van deze zomer en staat vol met schitterende wielerverhalen over o.a. Tadej Pogacar, Remco Evenepoel, Fabio Jakobsen, Gio Lippens, Christian Prudhomme en Charlotte Kool. Verzeker je van een heerlijke sportzomer en bestel hem nu online voor slechts € 9,95. Wil je RIDE extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang 20% korting!

“Ik hoopte dat UAE ons iets meer ruimte zou geven, maar helaas”, vertelt Michael Storer in gesprek met Eurosport. “Daarnaast was het ook jammer dat niemand een ploegmaat had, die zich volledig leeg reed voor de ander. Dat was wel gek, want er waren wel teams met meerdere mannen voorin. Ik hoopte vandaag geluk te hebben, want je weet het natuurlijk nooit.”

“Uiteindelijk heb ik weinig energie verloren en heb ik ook gereserveerd gereden”, relativeert de Australiër. “Ik begreep al snel dat de vlucht het niet zou halen. Ik startte ook op de Prati di Tivo nog met een kleine voorsprong en dat was fijn. De veertig seconden zorgde ervoor dat ik een constant tempo kon rijden, totdat we werden gegrepen. Zo kon ik wat sparen.”

De renner van Tudor laat ook nog zijn licht schijnen op de controle van UAE Emirates. “Er was vandaag veel wind van voren en er was ook geen volledige commitment van de mannen in de vlucht. UAE reed gewoon hun eigen tempo en voorin rijden wij eigenlijk best wel langzaam. Als we een paar mannen meer hadden, die echt hard wilden koersen, dan hadden verder kunnen komen.”

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.