Mike Teunissen wil in 2017 finales van klassiekers rijden
foto: Marcel Koch
dinsdag 10 januari 2017 om 15:20

Mike Teunissen wil in 2017 finales van klassiekers rijden

Mike Teunissen maakte afgelopen winter de overstap van LottoNL-Jumbo naar Sunweb, een ploeg die hem ook twee jaar geleden wilde hebben. “Spijt hem ik niet, want ik heb veel kunnen leren. Maar nu is het tijd voor een nieuwe stap”, vertelt hij aan WielerFlits.

Klassiekers
Met het vertrek van John Degenkolb heeft Sunweb niet direct een kopman voor de kasseienklassiekers, koersen die Teunissen goed liggen. “De nadruk bij de ploeg ligt op talentontwikkeling”, verduidelijkt de 24-jarige Limburger. “Het klassiekerprogramma is daar nu een heel mooi voorbeeld van. […] We hebben heel veel jongens in de ploeg die van hetzelfde niveau zijn. Dus er is geen uitgesproken kopman, maar ook geen knechten. We beginnen op gelijke voet en bekijken in de komende koersen hoe het gaat en wie er bovenuit steekt. Je kunt dat dus zelf afdwingen en dat is ook een van de redenen waarom ik hiervoor gekozen heb.”

foto: Marcel Koch

foto: Marcel Koch

Teunissen hoopt op zijn kans. “Ik heb vorig jaar zo’n beetje alle voorjaarskoersen gereden. En ook redelijk goed, al valt dat voor de meeste mensen niet op. Als ik nu dan niet zo vroeg hoef te werken en mezelf een beetje mag sparen, dan denk ik dat ik er richting de finales nog bij kan zijn. Dan is het nog heel ver tot echt mee doen voor de overwinning. Maar laat ik dan in ieder geval voor volgend jaar (aankomend seizoen, red.) de finales al mee kunnen maken. Dan is dat denk ik al een goede vervolgstap. We zien de komende jaren dan wel hoe snel het allemaal gaat en wat er nog meer in zit.”

Grote ronde
Het staat in ieder geval vast dat Teunissen een grote ronde gaat rijden in 2017. Die had hij ook graag vorig jaar willen rijden. “Het is een groot gemis als je zelf vindt dat je er één had moeten rijden”, meent de jongeling. “In het kader van talentontwikkeling is het goed om een grote ronde te rijden. Daarom ben ik blij dat ik nu al de garantie heb dat ik er in 2017 weer eentje mag rijden. Het is fijn om te weten en goed voor de verdere ontwikkeling in mijn carrière.” Welke ronde dat gaat zijn, wilde Teunissen niet prijsgeven.

RIDE Magazine
26 Reacties
Sorteer op:
10 januari 2017 15:44
Hij blaakt overduidelijk van het zelfvertrouwen, naar mijn smaak komt hij zelfs een beetje te vol van zichzelf over. Laten we hopen dat hij de grootspraak kan waar maken want daar hebben de Nederlandse renners vaak moeite mee.
10 januari 2017 15:54
Was alweer vergeten dat hij naar Sunweb was gegaan. Ben benieuwd of het wat wordt..
10 januari 2017 15:57
Toch is het een sympathieke jongen, heb hem een paar keer gesproken. Heel toegankelijk. Van alle renners die dit jaar bij TLJ zijn vertrokken vind ik dit misschien wel de renner waarvan ik dat het meest jammer vind (al is dat close met Wilco). Ik hoop voor hem dat hij die stap kan maken al had dat volgens mij ook gekund bij TLJ, maar is hij misschien gewoon iets te ongeduldig geweest. Hij had nu denk ik met Lars samen het hart van de klassieke ploeg kunnen zijn.
10 januari 2017 16:05
@McMulenga waar vind je dat hij teveel grootspraak heeft? Ik denk toch eerder dat het gewoon frisse ambitie is. Hij kan toch moeilijk zeggen dat hij voor de finales al gelost wil zijn lijkt me?

Benieuwd hoe Sunweb voor de dag gaat komen in de voorjaarsklassiekers.
10 januari 2017 16:05
Ik verwacht niet zo veel van Teunissen, want de afgelopen jaren heeft hij heel
weinig laten zien.
Het verbaasd me dan ook dat hij een contract bij Sunweb heeft gekregen.
Maar ik hoop voor hem , dat ik het verkeerd zie.
10 januari 2017 16:09
@Marehoek dan heb jij de laatste 2 jaar niet heel erg goed op hem gelet. Voor een neo-prof heeft hij het meer dan prima gedaan bij TLJ. Zo'n type renner heeft gewoon tijd nodig om de inhoud te krijgen om grote uitslagen te rijden. Gewoon iets verder kijken dan alleen zijn uitslagen.
10 januari 2017 16:11
Wat ik zeg ...
10 januari 2017 16:11
Geen twijfel over zijn intrinsieke mogelijkheden, maar zijn ontwikkeling werd het afgelopen jaar bij TLJ volledig overvleugeld door die van Timo Roosen. Het is aan Mike om komend seizoen de stap te zetten, die hij afgelopen jaar al had kunnen en eigenlijk moeten zetten.
10 januari 2017 16:17
Die jongen zou politicus moeten worden. Hij draait om elke vraag heen.
10 januari 2017 16:19
Als ik het zo lees is tennissen weggegaan bij TLJ omdat hij in ieder geval niet wilt knechten in de klassiekers (vrije rol) en omdat hij een grote ronde wilde rijden die hij niet gereden heeft.
10 januari 2017 16:20
@xistnc Timo heeft zeker ook zijn stappen gezet, zeker in zijn rol als kilometervreter in de sprinttrein van Dylan. Maar ik vind dat Mike gewoon goed is in het klassieke werk. Vooral in Dwars door Vlaanderen liet hij zien sterk te zijn. Ik heb vertrouwen erin dat hij stappen gaat maken.
10 januari 2017 16:20
Dat moet er in zitten. Afgelopen voorjaar was hij veel van die koersen al bij de betere twintig, tot hij tegen zijn grenzen aan liep (meestal in de vorm van kramp). Een stap erbij en hij kan mooie finales rijden. Mogelijk heeft hij, met zijn achtergrond in het veld, daarvoor eerst nog een seizoen met grote ronde voor nodig, maar eigenlijk zou dit seizoen die stap er ook al in moeten zitten.
10 januari 2017 16:24
@jvh93; vooral dat eerste dan, want bij dat tweede zit de oorzaak gevolg relatie andersom. Zelfs bij ploegen die aan talentontwikkeling doen.
10 januari 2017 16:29
Zijn tanden laten zien en van zich afbijten, kan verschrikkelijk solo rijden. Welke klassieker maakt niet uit, een is genoeg zoals Stuyven die ook nog een peleton bijna achter zich liet in Spanje maar net de laatste grinta ontbeerde.
10 januari 2017 16:39
Een van de trainingsmaatjes van Wout Poels
10 januari 2017 17:35
@schipperaar, je wil Teunissen vergelijken met Stuyven, man dat is dag en nacht verschil.
Stuyven is een klasbak , die geweldig hard kan rijden alleen , maar ook als ploegmaat , maar al eerder gezegd ik laat me verrassen door Theunissen.
10 januari 2017 18:06
Teunissen lijkt mij de man, die Sep had kunnen opvolgen bij TLJ. Hij had met Lars Boom wat leuks kunnen doen in de voorjaarsklassiekers. Maar misschien kan hij met hulp van Zico Waeytens zich laten zien dit voorjaar.
10 januari 2017 18:07
Moet er in zitten toch. In 2014 won hij Parijs Roubaix en Parijs Tours bij de beloften! Alleen heeft hij genoeg grinta in zijn donder?
10 januari 2017 18:12
@kelderfan
Vanmarcke won op de leeftijd van Teunissen de Omloop... lijkt me toch niet dat Teunissen qua talent z'n opvolger is. Al denk ik dat er wel meer in moet zitten dan we tot nog toe hebben gezien, want dat is eigenlijk niet zo veel.
10 januari 2017 18:23
@marehoek
Toen Stuyven Kuurne Br won kon ie zijn ogen niet geloven, komt alleen iets zelfverzekerder over dan Mike die ook als knecht zijnde zijn slag kan slaan als hem de ruimte wordt gegund tenminste tussen (te) eerzuchtige kopmannen, heeft meer in zich dan Wilco misschien.
10 januari 2017 19:10
Stuyven is toch wel een categorie beter dan Theunissen hoor... Al heeft de laatste wel nog heel veel groeimarge!
10 januari 2017 20:14
Duikt hij niet nog even lekker het veld in?
10 januari 2017 20:42
Dat sommige mensen hier nog serieus genomen worden, is echt een wonder.

Het is te hopen dat hij weer een stap kan maken, zou toch fijn zijn als er een paar jonge Nederlandse renners zich laten zien in de finales van klassiekers.
10 januari 2017 21:35
We hebben veel jongens van hetzelfde niveau in de ploeg, dan bedoelt hij zeer waarschijnlijk voor de kasseienklassiekers omdat hij daar zijn kansen ziet.
Matthews rijdt ook de kasseienklassiekers.....dus... jawel hij vindt zichzelf dus.. haha van hetzelfde kaliber als Matthews??? Pffffff.
10 januari 2017 22:35
@wielrenner

Volgens mij heeft Matthews nog nooit de kasseienklassiekers gereden en is het plan van sunweb om hem voorzichtig te gaan ontwikkelen voor die klassiekers.
Ze zullen dus niet volle bak de kaart Matthews trekken.
Matthews is sowieso meer talentvol maar ook wel een ander soort type, meer AGR en MSR.

Om te reageren moet je ingelogd zijn.