Movistar verlengt contracten van Jacobs en Jorgenson tot eind 2023
Johan Jacobs tijdens Brugge-De Panne - foto: Cor Vos
maandag 16 november 2020 om 11:03

Movistar verlengt contracten van Jacobs en Jorgenson tot eind 2023

Movistar kan ook de komende seizoenen beschikken over Johan Jacobs en Matteo Jorgenson. Beide renners zetten namelijk hun handtekening onder een vernieuwd contract, dat ze tot eind 2023 aan de Spaanse ploeg bindt.

Jacobs (23), zoon van een Belgische vader en Zwitserse moeder, zette vorige winter de stap naar de profs bij Movistar, nadat hij tweede was geëindigd in de beloftenversie van Parijs-Roubaix en in het veldrijden eveneens goede resultaten had behaald. In zijn eerste seizoen in het profpeloton liet de Zwitserse klassiekerspecialist zich zien, onder meer in de finale van het EK in Plouay en in Gent-Wevelgem reed hij naar een nette zestiende plaats.

De Amerikaan Jorgenson (21) trok afgelopen winter na een stageperiode bij AG2R La Mondiale naar Movistar, waar hij, net als Jacobs, als neoprof een tweejarig contract tekende. De talentvolle allrounder eindigde vorig jaar als vierde in de Trofeo Edil en de Ronde de l’Isard. Daarnaast werd hij zeventiende in de Tour de l’Avenir. In zijn eerste profjaar werd hij onder meer zeventiende in Milaan-San Remo, zijn eerste grote klassieker.

Movistar trok voorts Gregor Mühlberger, Iván García en Abner González al aan voor het nieuwe seizoen. Van Jürgen Roelandts en Eduardo Sepúlveda wordt afscheid genomen, terwijl Carlos Betancur als tijdens dit jaar uit de selectie verdween. De ploeg laat weten dat de selectie voor 2021 nog wordt uitgebreid met zowel contractverlengingen als nieuwe renners.

Voorlopige selectie Movistar voor 2021
flag-co Juan Diego Alba
flag-es Jorge Arcas
flag-es Héctor Carretero
flag-it Dario Cataldo
flag-gb Gabriel Cullaigh
flag-es Iñigo Elosegui
flag-es Imanol Erviti
flag-es Iván García Cortina
flag-pr Abner González
flag-de Juri Hollmann
flag-ch Johan Jacobs
flag-us Matteo Jorgenson
flag-es Lluís Mas
flag-es Enric Mas
flag-at Gregor Mühlberger
flag-dk Mathias Norsgaard
flag-pt Nelson Oliveira
flag-es Antonio Pedrero
flag-es José Joaquín Rojas
flag-co Einer Rubio
flag-es Sergio Samitier
flag-es Marc Soler
flag-es Alejandro Valverde
flag-es Carlos Verona
flag-it Davide Villella

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.