MTB-topper klaagt over prijzengeld in Wereldbeker: “Het is gewoon beschamend”
Flückiger op archiefbeeld - foto: Bartek Wolinski / Red Bull Content Pool
zondag 22 oktober 2023 om 12:48

MTB-topper klaagt over prijzengeld in Wereldbeker: “Het is gewoon beschamend”

Mathias Flückiger is op zijn zachtst gezegd niet blij met de huidige winstpremies in het mountainbiken. De Zwitserse mountainbiketopper klaagt op social media over het prijzengeld. “Als een sponsor dit ziet…”

Op zijn Instagram-pagina toont de 35-jarige Flückiger – die momenteel de UCI-ranking aanvoert en al drie keer vicewereldkampioen en één keer vice-Olympisch kampioen werd – het formulier dat hij moest invullen om aanspraak te maken op zijn prijzengeld van de voorbije Wereldbeker in het Amerikaanse Snowshoe.

“Als een sponsor dit ziet…”, begint hij zijn relaas. “Dan zullen ze zich waarschijnlijk afvragen waarom ze zoveel geld moeten betalen, als een vierde plek in de Wereldbeker slechts 599 dollar waard is. Het is gewoon beschamend”, geeft hij met een lachende emoji aan.

“Het is zelfs voor mij op een bepaalde manier beschamend om erover te praten, omdat we aan de andere kant wel stellen dat de sport groeiende is. Begrijp me alsjeblieft niet verkeerd. Ik ben niet geïnteresseerd om zo veel mogelijk geld binnen te halen, want dan beoefen ik sowieso de verkeerde discipline binnen de wielersport. Het gaat om de ratio.”

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.