Nairo Quintana bevestigt deelname aan Giro d’Italia, maar gooit het over andere boeg
foto: Cor Vos
woensdag 24 april 2024 om 08:58

Nairo Quintana bevestigt deelname aan Giro d’Italia, maar gooit het over andere boeg

Nairo Quintana zal over anderhalve week ‘gewoon’ aan de start verschijnen van de 107e Giro d’Italia. De Colombiaan zal dit niet doen als klassementsrenner, maar als rittenkaper. Dat heeft de renner van Movistar laten weten tijdens de presentatie van zijn Gran Fondo.

De nieuwe Tourspecial van RIDE Magazine is een must-have voor echte wielerfans! Onze nieuwe 236 pagina’s dikke zomer-editie is de meest complete Tourgids van deze zomer en staat vol met schitterende wielerverhalen over o.a. Tadej Pogacar, Remco Evenepoel, Fabio Jakobsen, Gio Lippens, Christian Prudhomme en Charlotte Kool. Verzeker je van een heerlijke sportzomer en bestel hem nu online voor slechts € 9,95. Wil je RIDE extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang 20% korting!

Raakt Nairo Quintana nog op tijd fit voor de Giro d’Italia? Dat was lange tijd de vraag, nadat de Colombiaan wegens fysieke problemen moest passen voor de Tour of the Alps, wat zijn laatste koers zou zijn in aanloop naar de Ronde van Italië. De inmiddels 34-jarige klimgeit verblijft momenteel in zijn thuisland Colombia, waar hij verder aan het herstellen is van zijn valpartijen in de Ronde van Catalonië.

Quintana ging in de Catalaanse rittenkoers twee keer tegen het asfalt. Hij hield geen breuken over aan die valpartijen, maar gaf na zijn laatste schuiver wel op. Hij bleek last te hebben van een vrijwel volledig scheur van het voorste sterno-claviculaire ligament in zijn rechterarm. Oftewel: een vrijwel volledig scheur van het gewricht dat het borstbeen verbindt met het sleutelbeen. Om die reden schrapte hij eerder de Ronde van het Baskenland al van zijn programma.

Quintana in de roze trui – foto: LaPresse

Zijn herstel verloopt echter goed en dus heeft Quintana zijn deelname aan de komende Ronde van Italië reeds bevestigd. Het is exact tien jaar geleden dat hij de Giro wist te winnen. In 2017 werd hij na een spannende strijd ook nog eens tweede in het eindklassement, na Tom Dumoulin, maar Quintana laat zijn klassementsambities voor de komende editie varen.

“Het plan is om op jacht te gaan naar ritoverwinningen in de bergen”, tekent persbureau EFE op uit de mond van Quintana. “Ik ben klaar om alles van mezelf te geven. Ik zal er meedoen als een renner tussen de andere renners. Ik zal afzien bij de beesten, maar het is belangrijk om daar te zijn. We gaan er voor de volle 100% voor.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.