Nederland met sterke selectie in Wereldbeker Overijse
foto: Cor Vos
maandag 18 januari 2021 om 09:53

Nederland met sterke selectie in Wereldbeker Overijse

De Nederlandse bondscoach Gerben de Knegt kan zondag in de Wereldbeker Overijse over twee sterke selecties beschikken. Bij zowel de mannen als de vrouwen schreef de bond veertien renners in, onder wie Mathieu van der Poel die nog altijd in de strijd is om de eindwinst en Shirin van Anrooij die na een armblessure terugkeert.

De nieuwe Tourspecial van RIDE Magazine is een must-have voor echte wielerfans! Onze nieuwe 236 pagina’s dikke zomer-editie is de meest complete Tourgids van deze zomer en staat vol met schitterende wielerverhalen over o.a. Tadej Pogacar, Remco Evenepoel, Fabio Jakobsen, Gio Lippens, Christian Prudhomme en Charlotte Kool. Verzeker je van een heerlijke sportzomer en bestel hem nu online voor slechts € 9,95. Wil je RIDE extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang 20% korting!

Door de goede klasseringen van de Nederlandse renners op de UCI-ranglijst mag Nederland een grote groep mannen en vrouwen afvaardigen, waardoor ook de beloften een week voor het WK in Oostende nog in actie kunnen komen. Zowel bij de mannen als de vrouwen rijden de U23-renners immers gecombineerd met de elite.

Gerben de Knegt kijkt uit naar de laatste test voor het WK. “Overijse is een prachtige veldrit met veel geschiedenis. Het wordt niet voor niets de ‘moeder aller crossen’ genoemd. En hoewel het parcours weinig uit te staan heeft met dat van het wereldkampioenschap in Oostende een week later, is het wel een heel eerlijke ronde waar je een goede indicatie krijgt van je vormpeil.”

Mathieu van der Poel
Mathieu van der Poel keert deze week terug van een trainingskamp in Spanje. In de strijd om de Wereldbeker staat hij tweede, op vijftien punten van Wout van Aert. Al zal hij met zijn hoofd ook al bij het WK zitten, waar hij een week later de titelverdediger is. “Mathieu kan hier de puntjes op de i zetten richting het WK, nadat hij een trainingsperiode op de weg achter de rug heeft.”

Shirin van Anrooij maakt komend weekend haar comeback in het veld na een armblessure, die ze eind november opliep in de Wereldbeker van Tábor. Ondertussen ging ze al met Trek-Segafredo mee op trainingskamp. De Knegt: “Shirin was lang uit de roulatie met een armblessure. Iedereen hoopt uiteindelijk toch met een goed gevoel vanuit Overijse naar het WK toe te leven.”

Selectie elite-mannen
Mathieu van der Poel
Lars van der Haar
Corne van Kessel
Ryan Kamp
Joris Nieuwenhuis
David van der Poel
Stan Godrie
Pim Ronhaar
Maik van der Heijden
Gosse van der Meer
Mees Hendrikx
Tim van Dijke
Kyle Agterberg
Luke Verburg

Selectie elite-vrouwen
Ceylin del Carmen Alvarado
Annemarie Worst
Lucinda Brand
Denise Betsema
Yara Kastelijn
Manon Bakker
Inge van der Heijden
Aniek van Alphen
Puck Pieterse
Shirin van Anrooij
Fem van Empel
Sophie de Boer
Marianne Vos
Anne Tauber

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.