Niels Vandeputte derde in Maldegem: “Rapper rijden dan Eli en Michael lukte niet”
foto: Cor Vos (archief)
woensdag 7 februari 2024 om 18:53

Niels Vandeputte derde in Maldegem: “Rapper rijden dan Eli en Michael lukte niet”

Niels Vandeputte mocht woensdag met Eli Iserbyt en Michael Vanthourenhout mee het podium op na afloop van de Exact Cross Maldegem. De crosser van Alpecin-Deceuninck werd derde op gepaste achterstand. “Enerzijds ben ik tevreden. Het is fijn om op podium te staan”, vertelde hij na afloop in het flashinterview.

De nieuwe edtie van RIDE Magazine is nu verkrijgbaar! Onze nieuwe 188 pagina’s dikke voorjaars-editie staat vol met schitterende wielerverhalen over o.a. Mathieu van der Poel, Lotte Kopecky, Demi Vollering, Sepp Kuss en Matej Mohoric. Verzeker je van jouw exemplaar en bestel hem nu online voor slechts € 9,95. Wil je RIDE extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang 20% korting!

“Ik had goed gevoel vandaag en er zat misschien wel meer in”, aldus Vandeputte. “In de laatste ronde kon ik niet nog terug naar Michael en Eli. Rapper rijden dan hen lukte niet, dus moet ik tevreden zijn.”

Vandeputte maakte de hele wedstrijd deel uit van een kopgroep van zes die streed om de zege. “Dat is niet altijd gemakkelijk, want het viel soms stil. Ik moest proberen bij eerste twee of drie te zitten, want daarachter valt sneller een gat. Mij zetten in derde positie lukte vrij goed, maar toen Pim Ronhaar viel verloor ik ook evenwicht en nam ik de strook daarna minder goed. Daar viel het gaatje. Deze derde plaats is mooie start van laatste deel van het seizoen.”

“Er komen nog mooie wedstrijden aan, ook die dicht bij mij thuis zijn. Dat zijn ook mooie parcoursen, en aan de motivatie gaat het niet liggen”, lacht Vandeputte.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.