Niels Vandeputte derde in Maldegem: “Rapper rijden dan Eli en Michael lukte niet”
foto: Cor Vos (archief)
woensdag 7 februari 2024 om 18:53

Niels Vandeputte derde in Maldegem: “Rapper rijden dan Eli en Michael lukte niet”

Niels Vandeputte mocht woensdag met Eli Iserbyt en Michael Vanthourenhout mee het podium op na afloop van de Exact Cross Maldegem. De crosser van Alpecin-Deceuninck werd derde op gepaste achterstand. “Enerzijds ben ik tevreden. Het is fijn om op podium te staan”, vertelde hij na afloop in het flashinterview.

Op 24 november verschijnt de nieuwe winter-editie van RIDE Magazine. Mathieu van der Poel prijkt je op de cover. In ons magazine lees je een uitgebreid verhaal van 10 pagina's met dé smaakmaker van 2023. Bestel nu jouw exemplaar online voor slechts € 9,95. Wil je RIDE extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang 20% korting!

“Ik had goed gevoel vandaag en er zat misschien wel meer in”, aldus Vandeputte. “In de laatste ronde kon ik niet nog terug naar Michael en Eli. Rapper rijden dan hen lukte niet, dus moet ik tevreden zijn.”

Vandeputte maakte de hele wedstrijd deel uit van een kopgroep van zes die streed om de zege. “Dat is niet altijd gemakkelijk, want het viel soms stil. Ik moest proberen bij eerste twee of drie te zitten, want daarachter valt sneller een gat. Mij zetten in derde positie lukte vrij goed, maar toen Pim Ronhaar viel verloor ik ook evenwicht en nam ik de strook daarna minder goed. Daar viel het gaatje. Deze derde plaats is mooie start van laatste deel van het seizoen.”

“Er komen nog mooie wedstrijden aan, ook die dicht bij mij thuis zijn. Dat zijn ook mooie parcoursen, en aan de motivatie gaat het niet liggen”, lacht Vandeputte.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.