Nieuwe Therm-a-Rest NeoAir NXT slaapmatjes zijn nog warmer, lichter en stiller
foto: Scott Rinckenberger
maandag 3 april 2023 om 08:00

Nieuwe Therm-a-Rest NeoAir NXT slaapmatjes zijn nog warmer, lichter en stiller

Advertorial Therm-a-Rest is al jarenlang een toonaangevend bedrijf als het aankomt op outdoor uitrusting, met hun NeoAir slaapmatjes als vlaggenschip. Het XLite 3-season matje en XTherm 4-season matje zijn nu nog verder ontwikkeld voor verbeterd slaapgemak en zijn daarmee ideaal voor je volgende bikepackingavontuur.


Maak hier kennis met de hele collectie Therm-A-Rest-producten


Het nieuwe model van de XLite, genaamd XLite NXT, is nog beter geïsoleerd van zijn voorganger, waardoor de R-waarde omhoog is gegaan tot 4.5. Deze R-waarde geeft aan hoe goed een matje warmte van de ondergrond tegenhoudt. Met een R-waarde van 4.5 zal de XLite NXT je ook tijdens frisse zomernachten of in het koude najaar warm houden. De verbeterde R-waarde komt mede doordat het matje een ruime centimeter dikker is geworden.

Daarnaast is het matje ook nog eens 83% stiller geworden, wat je nachtrust ook ten goede moet komen. De verbeterde kwaliteiten van het matje hebben niet geleidt tot een hoger gewicht of groter pakformaat.

Ook de NeoAir XTherm is van een update voorzien, waardoor hij een R-waarde van maar liefst 7.3 heeft, de hoogste van alle op dit moment beschikbare matjes op de markt. Hiermee is de ideale metgezel voor winterse avonturen. Het matje is 1,2 centimeter dikker geworden, maar desalniettemin in gewicht omlaaggegaan.

Beide matjes zijn beschikbaar in de welbekende mummy-vorm, met de ronde boven- en onderzijde. Daarnaast zullen ze ook in een wat grotere, vierhoekige vorm beschikbaar zijn, voor de outdoorfanaat die wat extra comfort zoekt.

Therm-a-rest is een Amerikaans bedrijf dat outdoor-producten produceert en zich focust op kampeermatjes, slaapzakken, hangmatten, kussens en campingstoelen. Alhoewel ontstaan in Amerika, worden de producten voor de Europese markt tegenwoordig in Ierland geproduceerd. De eerste producten – zelfopblazende matjes – werden ontwikkeld door twee voormalig Boeing-ingenieurs die zelf fanatiek backpackers waren. Tegenwoordig staat het bedrijf bekend als een innovatief en leidend bedrijf op het vlak van outdoor-producten.

Maak hier kennis met de hele collectie Therm-A-Rest-producten

RIDE Magazine