Nieuwe zege voor Pasqualon in Ronde van Luxemburg
zaterdag 2 juni 2018 om 16:59

Nieuwe zege voor Pasqualon in Ronde van Luxemburg

Andrea Pasqualon is op dreef. De Italiaan van Wanty-Groupe Gobert boekte in Differdange zijn tweede zege in de etappekoers en zijn derde zege in twee weken tijd. In de heuvelachtige finale overleefde Pasqualon de aanvallen en sprintte hij vervolgens naar de zege voor Angelo Tulik en Nick van der Lijke. Door deze zege neemt de Italiaan de leiderstrui over van Alexander Krieger.

In de Ronde van Luxemburg was het na een aantal vlakkere dagen vandaag tijd voor meer hoogtemeters. De derde etappe kende een aantal verraderlijke heuvels waarin de mannen met klassementsambities attent moesten blijven.

Vroege vlucht al vroeg ingerekend
Al vroeg ontstond er een vroege vlucht met daarin Amaro Antunes (CCC Sprandi Polkowice), Romain Combaud (Delko Marseille-Provence KTM), Bryan Nauleau (Direct Energie) en Matteo Badilatti (Team Vorarlberg-Santic). Deze vier coureurs kregen een maximale voorsprong van twee minuten en werden met nog zestig kilometer te gaan alweer ingerekend door het peloton.

Aanvallen leveren niks op, Pasqualon dominant
Op het moment van de inrekening begon de finale. Stijn Devolder trok zonder succes ten aanval en even later waren het ook Jan Tratnik en Christophe Laporte die zich lieten zien. Baten deed dit echter niet. Toen ook Olivier Pardini gepareerd werd op twee kilometer van de meet, werd duidelijk dat het andermaal op een sprint uit zou draaien. In deze sprint was Pasqualon duidelijk de snelste voor Tulik en Van der Lijke.

RIDE Magazine
2 Reacties
Sorteer op:
2 juni 2018 17:44
Die is zijn Tour selectie aan het veilig stellen!
3 juni 2018 01:14
Moet ie natuurlijk geen collega's de weg af rijden... zoals bij Ligthart

Om te reageren moet je ingelogd zijn.