Nys, Iserbyt en Vanthourenhout blikvangers in Belgische selectie voor WB Maasmechelen
foto: Cor Vos (archief)
dinsdag 24 oktober 2023 om 16:43

Nys, Iserbyt en Vanthourenhout blikvangers in Belgische selectie voor WB Maasmechelen

Belgian Cycling heeft de selecties voor de Wereldbeker Maasmechelen (zondag 29 oktober) bekendgemaakt. Bij de mannen zijn Thibau Nys, Eli Iserbyt, Michael Vanthourenhout en Laurens Sweeck de voornaamste speerpunten. Bij de vrouwen is het uitkijken naar onder meer Sanne Cant en Laura Verdonschot.

Na de eerste Wereldbeker van het seizoen in het Amerikaanse Waterloo, trekt de cross voor de tweede manche naar Maasmechelen in België. Bij de mannen gaat Thibau Nys aan de leiding na zijn eerste wereldbekerzege in Waterloo. De nog altijd maar 20-jarige crosser kan zondag in eigen land een twee op twee boeken in de Wereldbeker.

Dan zal Nys wel moeten afrekenen met zijn grote rivaal Eli Iserbyt. De twee tenoren vochten de voorbije weken al enkele gedenkwaardige duels uit in het veld. Het staat na drie confrontaties voorlopig 2-1 in het voordeel van Nys. Verder is het in Maasmechelen uitkijken naar de prestaties van onder meer Michael Vanthourenhout en Laurens Sweeck. Die laatste was vorig jaar nog de sterkste in Maasmechelen.

Laurens Sweeck won in Maasmechelen zijn eerste WB-manche ooit – foto: Cor Vos

Bij de vrouwen zien we niet meteen een kandidate voor de overwinning, al mogen we misschien wel iets verwachten van Sanne Cant, Laura Verdonschot, Marion Norbert-Riberolle en Alicia Franck. In Maasmechelen staan er overigens ook juniorencrossen op het programma, maar geen beloftenwedstrijden.

De eerste editie van de Wereldbeker in Maasmechelen was er eentje die indruk maakte dankzij het mooie parcours, maar anderzijds zorgde datzelfde parcours ook voor opschudding bij sommige renners. Ondanks alle heisa kon de organisatie rekenen op liefst 10.000 toeschouwers, waardoor de cross – mét de nodige aanpassingen – anno 2023 weer in de Wereldbeker is opgenomen.

flag-be Belgische selecties voor flag-be Wereldbeker Maasmechelen (zondag 29 oktober)
Elitevrouwen
flag-be Julie Brouwers
flag-be Sanne Cant
flag-be Kiona Crabbé
flag-be Lore De Schepper
flag-be Jana Dobbelaere
flag-be Alicia Franck
flag-be Marion Norbert-Riberolle
flag-be Jinse Peeters
flag-be Xaydée Van Sinaey
flag-be Laura Verdonschot
flag-be Suzanne Verhoeven

Elitemannen
flag-be Jens Adams
flag-be Arne Baers
flag-be Eli Iserbyt
flag-be Gerben Kuypers
flag-be Witse Meeussen
flag-be Jente Michels
flag-be Thibau Nys
flag-be Laurens Sweeck
flag-be Toon Vandebosch
flag-be Niels Vandeputte
flag-be Michael Vanthourenhout
flag-be Emiel Verstrynge
flag-be Joran Wyseure

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.