Omloop Het Nieuwsblad deelt wildcards uit aan Belgische en Zwitserse ploegen
Foto: Cor Vos
donderdag 1 februari 2024 om 17:21

Omloop Het Nieuwsblad deelt wildcards uit aan Belgische en Zwitserse ploegen

De Omloop Het Nieuwsblad heeft haar wildcards voor de komende editie uitgedeeld. Daarbij zullen vooral de Belgische en Zwitserse ProTeams blij zijn. Tour de Tietema-Unibet zit niet bij de gelukkigen.

Naast de achttien WorldTeams, waren Lotto Dstny, Israel-Premier Tech en Uno-X Mobility sowieso al zeker van een wildcard, dankzij hun ranking bij de eerste drie ProTeams van 2023 op de UCI-ranking. Dus mocht de organisatie nog vier wildcards zelf verdelen. Die gingen naar Bingoal WB en Flanders Baloise, de twee Belgische ProTeams, en Tudor Pro Cycling en Q36.5, de ProTeams uit Zwitserland.

Bij de vrouwen zijn er een pak meer gelukkigen: Arkéa-B&B Hotels, Bepink-Bongioanni, EF Education-Cannondale, Hess Cycling Team, Lotto Dstny, Proximus-Cyclis, Team Coop-Repsol, Komugi-Grand Est en VolkerWessels.

Vorig jaar gingen Dylan van Baarle en Lotte Kopecky met de overwinning in de Omloop aan de haal. De editie van dit jaar staat op de planning op 24 februari. Naar goede gewoonte is de Omloop Het Nieuwsblad de eerste Vlaamse WorldTour-klassieker van het seizoen.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.