Omloop van het Houtland start voor het eerst in Eernegem
Vorig jaar ging de zege naar Taco van der Hoorn - foto: Cor Vos
maandag 16 mei 2022 om 19:36

Omloop van het Houtland start voor het eerst in Eernegem

Op woensdag 21 september vindt de 75e editie van de Omloop van het Houtland (1.1) plaats. De voorbije twee edities gingen van start in Middelkerke, maar voor de editie van 2022 zal het startschot voor het eerst gegeven worden in Eernegem.

“Een tijd geleden werden we door de organisatoren van de Omloop van het Houtland gecontacteerd. Men zocht voor 2022 een nieuwe startplaats voor de wedstrijd”, laat Schepen van sport Tina Ledaine weten in een perscommuniqué. “Als wielergemeente zijn we uiteraard altijd bereid om te luisteren en te praten met organisatoren en vanaf het eerste gesprek werd duidelijk dat we vanuit beide partijen op dezelfde golflengte zaten.”

“De start van de Omloop van het Houtland op woensdag 21 september in Eernegem valt trouwens samen met onze septemberkermis en de wielerwedstrijd van Eernegem Koers voor elite zonder contract en beloften in de namiddag. Voor onze gemeente is het kunnen aantrekken van de start dan ook een mooie aanvulling op ons kermisprogramma voor die week”, vult Schepen bevoegd voor kermissen Geert Vandaele aan.

Zes WorldTeams hebben interesse in deelname aan de eerstvolgende editie van de Omloop van het Houtland. Er worden een twintigtal ploegen aan de start verwacht. Vorig jaar ging de zege naar Taco van der Hoorn. De Nederlandse hardrijder van Intermarché-Wanty-Gobert wist, na een halve dag in de aanval, het sprintende peloton voor te blijven.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.