Onfortuinlijke Louis Meintjes gaat vandaag al onder het mes
foto: Cor Vos (archief)
zondag 16 juli 2023 om 12:23

Onfortuinlijke Louis Meintjes gaat vandaag al onder het mes

Voor Intermarché-Circus-Wanty liep de veertiende etappe van de Tour de France uit op een kleine catastrofe. De Belgische formatie was misschien wel de zwaarst getroffen ploeg bij de massale valpartij vlak na de start. Met Louis Meintjes moest de klassementskopman van de ploeg zelfs opgeven.

De nieuwe Tourspecial van RIDE Magazine is een must-have voor echte wielerfans! Onze nieuwe 236 pagina’s dikke zomer-editie is de meest complete Tourgids van deze zomer en staat vol met schitterende wielerverhalen over o.a. Tadej Pogacar, Remco Evenepoel, Fabio Jakobsen, Gio Lippens, Christian Prudhomme en Charlotte Kool. Verzeker je van een heerlijke sportzomer en bestel hem nu online voor slechts € 9,95. Wil je RIDE extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang 20% korting!

De veertiende Tourrit naar Morzine werd al na enkele kilometers stilgelegd. Met zo’n 146 kilometer te gaan, gingen middenin het peloton een dertigtal renners tegen de vlakte. De wedstrijdjury besloot daarop de etappe te neutraliseren. Dat duurde in totaal zo’n 25 minuten. De grootste slachtoffers waren Movistar-renner Antonio Pedrero en Louis Meintjes (Intermarché-Circus-Wanty), die allebei op een brancard werden afgevoerd naar het ziekenhuis.

Meintjes, die nog dertiende stond in het algemeen klassement, brak bij de val zijn sleutelbeen. “Ik keek enorm uit naar de veertiende etappe, maar helaas verliep alles volledig anders. Ik werd van achteruit uit evenwicht gebracht. Ik wens de andere gevallen renners een spoedig herstel. Ik moet deze Tour zelf met een gebroken sleutelbeen verlaten. Dat is een grote teleurstelling, maar dat is wielrennen. We moeten ons er over zetten en ons concentreren op volgende doelen.”

De klimmer zal vandaag nog worden geopereerd aan zijn gebroken sleutelbeen. “Hij is inmiddels op weg naar Berlijn, waar hij vandaag zal worden geopereerd. Voorlopig ben ik optimistisch over de mogelijkheid voor een goed en snel herstel. Na de operatie kunnen we een nieuwe balans opmaken”, laat ploegdokter Ortwin Schäfer weten in een perscommuniqué.

Rampdag voor Intermarché-Circus-Wanty
Meintjes was niet de enige renner van de Belgische ploeg die tegen de vlakte ging. Ook Adrien Petit, Mike Teunissen en Dion Smith maakten kennis met het Franse asfalt, maar konden hun weg vervolgen en wisten ook op tijd de finish te bereiken. Petit heeft last van brandwonden en een grote snijwond aan zijn rechterbeen. Smith kampt dan weer met enkele kneuzingen, Teunissen heeft last van oppervlakkige brandwonden over zijn lichaam.

Petit, Teunissen en Smith zullen vandaag wel gewoon aan de start verschijnen van de vijftiende etappe van Les Gets naar Saint-Gervais Mont Blanc-Le Bettex.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.