Opvallend: Sporza verliest uitzendrechten E3 Saxo Classic aan VTM
Mathieu van der Poel won dit jaar de E3 Saxo Classic - foto: Cor Vos
dinsdag 2 april 2024 om 15:23

Opvallend: Sporza verliest uitzendrechten E3 Saxo Classic aan VTM

De E3 Saxo Classic zal vanaf volgend jaar niet meer te zien zijn op Sporza/de Vlaamse publieke omroep. De organisatie van de kasseienklassieker kiest voor een overstap naar de commerciële Belgische televisiezender VTM en DPG Media.

De wedstrijd zal zeker tot en met de editie van 2027 live te zien zijn bij VTM, dat zo verder blijft bouwen aan het wieleraanbod op de zender. Sinds enkele jaren kunnen wielerliefhebbers ook bij VTM terecht voor livebeelden van Milaan-San Remo en de Ronde van Lombardije. De E3 Saxo Classic is al sinds jaar en dag te zien op Sporza, maar daar komt nu dus een eind aan.

“We zijn allebei ambitieus en durven te vernieuwen. De E3 Saxo Classic blijft in de eerste plaats een wielerwedstrijd, maar we werken al jaren aan de totaalbeleving rond die wedstrijd. Er zijn optredens, er zijn pakketten voor VIP’s, het is ook voor een stuk een society-event… Je zou kunnen spreken van een wielerfestival”, laat de organisatie weten in een perscommuniqué.

Groter bereik 
“We voelen dat VTM en HLN mee willen stappen in dat verhaal en bereid zijn om ons de plaats te geven die we verdienen. We zijn niet zomaar één van de vele wielerwedstrijden in het rijtje, maar een absoluut topevenement dat bovendien ook het potentieel heeft om nog verder te groeien. Daar kunnen we de komende jaren samen verder aan bouwen.”

De samenwerking met DPG Media biedt volgens de organisatie ook digitale voordelen. “Voor ons blijft de klassieke manier om mensen te bereiken – een rechtstreekse tv-uitzending – heel belangrijk. We zijn ervan overtuigd dat VTM dat op een kwaliteitsvolle manier kan doen. Maar als dynamische organisatie proberen we ook voortdurend nieuwe doelgroepen aan te spreken. Als we met dat nieuwe publiek ons bereik als evenement vergroten en verbreden, staan we alleen maar sterker.”

Nederlandse wielerliefhebbers hoeven niet meteen te wanhopen: de wedstrijd is de komende jaren (normaal gesproken) ook gewoon live te bekijken op Eurosport. De E3 Saxo Classic vindt volgend jaar plaats op vrijdag 28 maart 2025.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.