‘Organisatiecomité denkt aan Olympische Spelen in zomer van 2021’
foto: Cor Vos (archief)
zondag 29 maart 2020 om 08:34

‘Organisatiecomité denkt aan Olympische Spelen in zomer van 2021’

De Olympische Spelen in de zomer van 2021: volgens Japanse bronnen wil het organisatiecomité van het vierjaarlijkse sportevenement de Spelen organiseren van 23 juli tot en met 8 augustus. Het comité hoopt eind volgende week een akkoord te bereiken met het IOC en de lokale politiek.

Afgelopen dinsdag besloot het Internationaal Olympisch Comité om – na overleg met de Japanse regering – de Olympische Spelen met een jaar uit te stellen naar 2021 als gevolg van de coronacrisis. ‘De Spelen moeten worden verschoven naar een datum na 2020, maar niet later dan de zomer van 2021’, zo was de eerste reactie.

IOC-voorzitter Thomas Bach liet vervolgens weten dat er meerdere opties waren op de kalender, maar het organisatiecomité lijkt nu toch de voorkeur te geven aan een Olympische Spelen in de zomer van 2021. De Spelen in het Japanse Tokio stonden dit jaar op de kalender van 24 juli tot en met 9 augustus.

Combinatie Tour-Spelen 
De (lokale) organisatoren willen op die manier meer tijd geven aan de verschillende overheidsinstanties om het virus in te dammen, maar ook om de selectieprocedures en de voorbereidingen zo soepel mogelijk te laten verlopen. De Paralympische Spelen moeten dan weer worden gehouden van 24 augustus tot 5 september.

Voor de renners die de Tour de France en de Olympische Spelen willen combineren: de 108e editie van de Ronde van Frankrijk begint op vrijdag 2 juli en eindigt drie weken later op zondag 25 juli. Het is straks bij het uittekenen van het programma de vraag wanneer de Olympische wieleronderdelen op het programma staan.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.