Overbelasting dwingt Ceylin del Carmen Alvarado tot enkele weken rust
foto: Cor Vos (archief)
donderdag 7 maart 2024 om 08:20

Overbelasting dwingt Ceylin del Carmen Alvarado tot enkele weken rust

Ceylin del Carmen Alvarado zal het de komende weken rustig aan doen. De 25-jarige Nederlandse kampt met een stressreactie aan haar heiligbeen, wat het gevolg is van overbelasting. Dat laat haar ploeg Fenix-Deceuninck weten via sociale media.

De nieuwe edtie van RIDE Magazine is nu verkrijgbaar! Onze nieuwe 188 pagina’s dikke voorjaars-editie staat vol met schitterende wielerverhalen over o.a. Mathieu van der Poel, Lotte Kopecky, Demi Vollering, Sepp Kuss en Matej Mohoric. Verzeker je van jouw exemplaar en bestel hem nu online voor slechts € 9,95. Wil je RIDE extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang 20% korting!

Alvarado zal haar fiets de komende weken niet aanraken, alvorens ze weer aan fietsen mag denken. Tot die tijd doet de veldrijdster stabilisatie-oefeningen en aquatraining, meldt haar werkgever. De Rotterdamse met Dominicaanse roots kreeg in de drukke kerst- en nieuwsjaarsperiode voor het eerst last van fysieke klachten.

Rugklachten
Zo moest ze begin januari wegens rugpijn opgeven in de Hexia Cross Gullegem. In de daaropvolgende crossweken bleef Alvarado last houden van haar rug en wist ze niet meer haar allerbeste niveau aan te tikken.

Alvarado slaagde er op karakter nog wel in om de eindzeges in de Wereldbeker en Superprestige veilig te stellen. Verder werd ze nog vierde op het NK in Hoogeveen en vierde op het WK in het Tsjechische Tábor. Na de Superprestige van Middelkerke besloot ze – iets eerder dan gepland – een punt te zetten achter haar veldritseizoen.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.