Oververmoeide Arnaud Démare zet punt achter klassiek voorjaar
Démare op de flanken van de Kemmelberg - foto: Cor Vos
woensdag 27 maart 2024 om 10:41

Oververmoeide Arnaud Démare zet punt achter klassiek voorjaar

Arnaud Démare zal de komende weken geen rugnummer opspelden. De Franse sprinter van Arkéa-B&B Hotels kampt met hevige vermoeidheid en heeft – in samenspraak met zijn ploeg – besloten om een rustperiode in te lassen.

Démare was al bezig aan een teleurstellende voorjaarscampagne. De 32-jarige coureur reed nog wel naar topvijfklasseringen in de Trofeo Palma en de Volta ao Algarve, maar kwam in zijn andere wedstrijden niet in het stuk voor. “Uit onderzoek is gebleken dat Arnaud kampt met hevige vermoeidheidsklachten, wat ook een verklaring is voor zijn mindere gevoel en presteren.”

De snelle Fransman – die zijn carrière al 95 profoverwinningen wist te boeken – zou dit voorjaar eigenlijk nog deelnemen aan Dwars door Vlaanderen, de Scheldeprijs en Parijs-Roubaix “Maar hij ziet zich nu genoodzaakt om deze wedstrijden over te slaan”, meldt Arkéa-B&B Hotels op sociale media. “Over zijn terugkeer in competitie zal later worden gecommuniceerd.”

Démare is bezig aan zijn eerste volledige seizoen in dienst van Arkéa-B&B Hotels, nadat hij in augustus 2023 de overstap maakte van Groupama-FDJ. De spurter boekte in het najaar van 2023 zijn eerste zeges voor zijn huidige werkgever – met de Tour de Vendée en Paris-Bourges – maar in 2024 staat de teller dus nog op nul.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.