Philipsen blij met zege: “Zeker na zoveel ereplaatsen”
foto: Cor Vos (archief)
donderdag 20 augustus 2020 om 18:53

Philipsen blij met zege: “Zeker na zoveel ereplaatsen”

Jasper Philipsen boekte vandaag zijn eerste zege in meer dan een jaar tijd. De snelle renner van UAE Emirates bleek de beste in de derde etappe van de Tour du Limousin. “Het was echt een hele lastige etappe. We moesten vandaag nóg meer hoogtemeters overwinnen.”

De nieuwe edtie van RIDE Magazine is nu verkrijgbaar! Onze nieuwe 188 pagina’s dikke voorjaars-editie staat vol met schitterende wielerverhalen over o.a. Mathieu van der Poel, Lotte Kopecky, Demi Vollering, Sepp Kuss en Matej Mohoric. Verzeker je van jouw exemplaar en bestel hem nu online voor slechts € 9,95. Wil je RIDE extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang 20% korting!

Philipsen wist een lastige finale te overleven en verwees in Chamberet Jake Stewart en Benjamin Declercq naar de overige ereplaatsen. De jonge Belg bezorgde zijn ploeg UAE Emirates een tweede zege in twee dagen tijd, aangezien Fernando Gaviria gisteren nog de beste was in de Tour du Limousin.

“Fernando reed gisteren een hele goede etappe en hij gaf me de nodige motivatie”, zo vertelde Philipsen na zijn winnende sprint. “Het was niet eenvoudig om de finale te overleven, maar mijn ploeggenoten wisten de koers te controleren. Ik ben blij met mijn conditie. Ik voel me steeds beter worden.”

Philipsen staat te boek als een beloftevolle sprinter, maar toch is het pas de tweede zege voor zijn werkgever UAE Emirates. Vorig jaar won hij een etappe in de Tour Down Under, overigens wel na de diskwalificatie van Caleb Ewan. De nog altijd maar 22-jarige renner bleek vervolgens koning regelmaat, maar vandaag was het dus weer raak voor Philipsen.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.