Pim Ronhaar krijgt stageplaats bij Lidl-Trek
Foto: Cor Vos
zaterdag 2 december 2023 om 13:07

Pim Ronhaar krijgt stageplaats bij Lidl-Trek

Pim Ronhaar zal in 2024 enkele wedstrijden mee mogen rijden bij WorldTeam Lidl-Trek. Vanaf 1 augustus mag hij als stagiair aan de slag bij de Amerikaanse formatie, zo bevestigt Ronhaar aan de NOS.

“Ik weet nog niet precies welke koersen, maar dat is een heel mooi vooruitzicht”, vertelt de 22-jarige crosser van Baloise Trek Lions, die afgelopen weken zijn grote doorbraak kende met wereldbekerzeges in Dendermonde en Dublin.

Ronhaar verwacht niet meteen succes op de weg, maar weet wel waar hij op termijn het beste uit de voeten kan. “Ik denk dat de klassiekers in Wallonië mij het beste gaan liggen. Iets meer bergop, waar ik beter mijn power kwijt ga kunnen”, aldus Ronhaar.

Naar het voorbeeld van Nys
Daarmee volgt de Nederlander het voorbeeld van ploegmaat Thibau Nys, die in 2022 bij het toenmalige Trek-Segafredo als stagiair aan de slag ging. Een jaar later zette Nys de stap naar het WorldTeam, waar hij intussen al tot 2026 heeft bijgetekend. Dankzij het samenwerkingsverband met Baloise Trek Lions, kan de jonge Balenaar intussen wel voor zijn huidige ploeg blijven crossen.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.