Plantur-Pura haalt ook Justine Ghekiere bij de ploeg
Ter illustratie - foto: Cor Vos
vrijdag 12 november 2021 om 19:59

Plantur-Pura haalt ook Justine Ghekiere bij de ploeg

Plantur-Pura heeft Justine Ghekiere toegevoegd aan de ploeg voor volgend seizoen. De 25-jarige Belgische werd pas afgelopen seizoen wielrenster en komt over van Bingoal Casino-Chevalmeire. Le Samyn begin maart was haar eerste wedstrijd als eliterenster in een debuutseizoen dat in het teken stond van progressie en leren.

Ghekiere laat via haar nieuwe ploeg weten blij te zijn met haar transfer naar Plantur-Pura. “Ik ben er zeker van dat het de juiste omgeving voor me is om me als renster te blijven ontwikkelen. Het belangrijkste doel voor volgend jaar is mijn ontwikkeling. Ik kijk ernaar uit om hier verdere stappen te zetten en te zien hoe ver ik kan komen. Ik ben ambitieus, maar ik moet mezelf nog leren kennen als renster. Ik ben superblij met de andere namen in de ploeg. We zullen een sterk team vormen.”

Ook komst Cotter, Van de Velde en De Baat bevestigd
Tegelijk met de aankondiging van de werving van Ghekiere bevestigde de vrouwenploeg ook de komst van Imogen Cotter, Julie Van de Velde en Kim De Baat. “Imogen Cotter is de Iers nationaal kampioene en een laatbloeier”, zegt sportdirecteur Heidi Van de Vyver. “Ze maakt nog steeds progressie als renster. Imogen heeft het nodige lef en een enorm doorzettingsvermogen. Een voorbeeld voor veel rensters.”

Volgens Van de Vyver is Van de Velde een renster met veel groeipotentieel. “Ik denk dat ze nog meer kansen zal kunnen grijpen in onze ploeg. Ze is bovenal een topprofessional die leeft van tijdrijden en klimmen. Kim De Baat is lange tijd een ondergewaardeerde renster geweest, maar ze werd door de Belgische ploeg geselecteerd voor verschillende koersen waar ze onvoorwaardelijk werkte voor kopvrouwen als Lotte Kopecky en Jolien D’hoore.”

Nieuwe aanwinst Ghekiere viel de ploegleiding van Plantur-Pura op na een sterke inspanningstest. De Belgische was afgelopen seizoen vijftiende op het BK op de weg en twaalfde in de Tour de l’Ardèche. “Ze heeft nog weinig ervaring na haar eerste jaar als wielrenster in 2021, maar ze is bijzonder ambitieus en leergierig”, zegt Van de Vyver. “Het zal een mooie uitdaging zijn om haar veel te kunnen leren en haar te helpen ontwikkelen.”

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.