Pogacar heerst ook in slotrit Parijs-Nice: “Aanval is de beste verdediging”
foto: Cor Vos
zondag 12 maart 2023 om 15:11

Pogacar heerst ook in slotrit Parijs-Nice: “Aanval is de beste verdediging”

Er stond in Parijs-Nice 2023 geen maat op Tadej Pogačar. De Sloveen van UAE Emirates snoepte drie etappezeges mee en wist zo ook het eindklassement op zijn naam te schrijven. “Het was altijd een doel en een droom om ook in Parijs-Nice te winnen. Dit is ongelooflijk”, vertelde hij na afloop.

De nieuwe edtie van RIDE Magazine is nu verkrijgbaar! Onze nieuwe 188 pagina’s dikke voorjaars-editie staat vol met schitterende wielerverhalen over o.a. Mathieu van der Poel, Lotte Kopecky, Demi Vollering, Sepp Kuss en Matej Mohoric. Verzeker je van jouw exemplaar en bestel hem nu online voor slechts € 9,95. Wil je RIDE extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang 20% korting!

“Ik deed nog niet eerder mee aan Parijs-Nice, omdat ik hiervoor twee keer Tirreno-Adriatico reed (en won, red.). Maar ik voel me altijd goed in de eerste wedstrijden van het seizoen”, voegt Pogačar er aan toe.

Hij begon met een voorsprong van 12 seconden op David Gaudu aan de slotrit. Dat weerhield Pogačar er niet van om op de laatste klim, de Col d’Èze, ten aanval te trekken. “De aanval is de beste verdediging, zeggen ze vaak”, lacht hij. “Ik ken deze wegen heel goed van mijn trainingen. Ik wist hoe mijn benen voelden en hoeveel ik kon geven tot de top. Dat heb ik goed ingedeeld.”

Op het eindpodium mocht Pogačar zich uiteindelijk melden met Gaudu en Jonas Vingegaard naast zich. “De concurrentie was heel goed hier. Het is speciaal om met Gaudu en Vingegaard op het podium te staan, want zij zijn ook van topklasse”, aldus Pogi, die volgende week zijn zinnen heeft gezet op Milaan-San Remo. “Ik kan met deze zege op zak wel meer relaxed zijn.”

Wedstrijdprogramma
RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.