Puccio verlangt bij Sky naar Giro-selectie
foto: PR
woensdag 17 januari 2018 om 13:03

Puccio verlangt bij Sky naar Giro-selectie

Voor Salvatore Puccio begon het wielerjaar 2018 twee dagen geleden met de Tour Down Under. Als het aan de 28-jarige Sky-renner ligt, staat hij over drieënhalve maand voor de vijfde maal aan de start van de Giro d’Italia.

Puccio is momenteel de wegkapitein bij Sky in de Tour Down Under en staat met zijn ervaring de jonge renners van de ploeg bij zoals Egan Bernal. De Italiaan reed tot op heden acht Grote Ronden, maar wat hem betreft wordt dat aantal in 2018 uitgebreid. “Mijn grote doel dit jaar is de Giro d’Italia.”

De Giro begint op 4 mei in Israël. Na een rustdag en een verplaatsing naar Europa, vinden de eerste drie etappes over Italiaanse wegen plaats op Sicilië. De vijfde rit gaat langs de gemeente Menfi, waar Puccio is geboren. “Een paar etappes komen over mijn geboortegrond. Het zou geweldig zijn daar te rijden terwijl mijn familie toekijkt.”

De Italiaan reed in 2017 de Giro en de Vuelta a España uit. Een pittige uitdaging, maar hij vindt de werkdruk comfortabel. “Ik hou ervan twee Grote Ronden in één jaar te rijden. Ik heb het vaker gedaan en voel me er prettig bij. Dit seizoen wil ik er opnieuw twee rijden. Ik wil graag beginnen met de Giro en of ik daarna de Tour de France rijd of de Vuelta is me om het even.”

Froome
Van enkele Sky-renners is al bekend dat zij de Giro gaan rijden. David De la Cruz en Sergio Henao rijden in dienst van Chris Froome, die eind november aankondigde dat hij aan de start wil staan. De Brit wil proberen alle drie de Grote Ronden achter elkaar te winnen.

Of Froome aan het vertrek mág staan, moet nog blijken. De viervoudig winnaar van de Tour werd in de door hem gewonnen Vuelta betrapt op een te hoge Salbutamol-waarde in zijn urine.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.